Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ Ομογενή στην Αργυρόκαστρο Αλβανοί ληστές

Νέο θύμα ληστείας μεταξύ των ομογενών στην Αλβανία. Ο 76χρονος Παντελής Μαγκλάρας, κάτοικος του ελληνικού μειονοτικού χωριού Βοδίνο νομού Αργυροκάστρου, έχασε τη ζωή του στη μάχη με τους ληστές για την υπεράσπιση του σπιτιού του. Την προσπάθεια του συνέχισε η 70χρονη σύζυγός του, η οποία έμεινε τραυματισμένη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκεφαλικές κακώσεις.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ύποπτοι κατά την αστυνομία είναι δύο Αλβανοί νεαροί, οι οποίοι εργάζονταν τελευταία στο χωριό. Το περιστατικό τόνωσε περισσότερο το φόβο μεταξύ των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.

Τελευταία πλήθυναν τα κρούσματα ληστειών, ιδιαίτερα κατά των περιουσιών των Ελλήνων μειονοτικών. Οφείλεται στο γεγονός ότι κάτοικοι των ελληνικών κοινοτήτων είναι οι υπερήλικοι, ή επειδή οι ληστοσυμμορίες γνωρίζουν ότι πολλά σπίτια Ελλήνων είναι κλειστά, λόγω της μετανάστευσης στην Ελλάδα.

Πηγές από την αστυνομία Αργυροκάστρου αποδίδουν την αύξηση τελευταία των ληστειών στην επιστροφή πολλών Αλβανών μεταναστών από Ελλάδα. Η αστυνομία, μάλιστα δείχνει αδύναμη στην αντιμετώπιση του κύματος ληστειών, τόσο λόγω της αύξησης του αριθμού τους, όσο και επειδή δεν διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με το προερχόμενο από την Ελλάδα νέο αίμα ληστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...