Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Σαμαράς: «Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες»

«Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες» δήλωσε, από τις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά το «πράσινο φως» του Εurogroup για την εκταμίευση της δόσης και πρόσθεσε ότι «η αλληλεγγύη είναι ζωντανή. Όπως αποδεικνύεται, δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδα από το ευρώ» είπε ο Πρωθυπουργός, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα, αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί η προσπάθεια».

Πήγαμε καλύτερα από ότι περιμέναμε δήλωσε κυβερνητική πηγή, διευκρινίζοντας ότι μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται να έχουν εκταμιευτεί  52,5 δισεκ ευρώ, με τα 49,1 δισεκ. να προέρχονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και τα άλλα 3,5 δισεκ. από το ΔΝΤ.

 Την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου του β' χρηματοδοτικού προγράμματος της Ελλάδας ενέκρινε το Eurogroup. Στο κείμενο της απόφασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αποτυπώνεται το πλήρες χρονοδιάγραμμα της εκταμίευσης, καθώς αναφέρεται και σε ποια περίπτωση θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Eurogroup για την Ελλάδα ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...