Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Κρήτη: Ασύλληπτη τραγωδία στην άσφαλτο - Δύο νεκροί από έκρηξη σε φλεγόμενο ασθενοφόρο!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr

- Το ασθενοφόρο ανατράπηκε στην εθνική οδό Ηρακλείου - Ρεθύμου και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο
- Ακολούθησαν τρεις εκρήξεις από φιάλες οξυγόνου και στην περιοχή επικράτησε πανικός
- Νεκροί είναι δύο πατέρες, που βρίσκονταν μέσα στο μοιραίο ασθενοφόρο που πήγαινε στο Ρέθυμνο
- ''Τους κλαίμε για να μας βάλουν ένα ζευγάρι λάστιχα'' λέει στο NewsIt, o συνάδελφος των θυμάτων και αναπληρωτής γραμματέας του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κρήτης


Νεκροί είναι ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης, Δημήτρης Βουρβαχάκης και ένας νεαρός διασώστης (πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κρήτης), Βαγγέλης Κελαράκης που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί, στην Εθνική Οδό Ηρακλείου - Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει τραυματιστεί ακόμα ένα άτομο. Πρόκειται πιθανότατα για τον οδηγό του ασθενοφόρου που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

O άτυχος διευθυντής του ΕΚΑΒ που έχασε τη ζωή του - ΦΩΤΟ από madeincreta.gr

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τυλίχτηκε στις φλόγες, περίπου στις 08.40 το πρωί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ασθενοφόρο βγήκε από τον δρόμο, για άγνωστο λόγο και ανετράπη, ενώ στη συνέχεια συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο νεαρές γυναίκες, οι οποίες οδηγούνται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Ακολούθησαν τρεις εκρήξεις από φιάλες οξυγόνου που υπήρχαν μέσα στο ασθενοφόρο. Στην περιοχή επικράτησε πανικός. Διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν, ειδοποίησαν ασθενοφόρο, αλλά δεν μπορούσαν να πλησιάσουν το φλεγόμενο ασθενοφόρο για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους...

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής. Η φωτιά κατασβέστηκε και τα θύματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια νεκρά.

Οπως δήλωσε στο Newsit o αναπληρωτής γραμματέας του σωματείου εργαζομέωνων του ΕΚΑΒ Κρήτης, Σταύρος Παπαδάκης "είναι μια τραγωδία, ήταν και τρίτο άτομο μέσα στο ασθενοφόρο. Τι να πούμε ρε παιδιά. Εγώ σήμερα θα πήγαινα να κάνω τα χαρτιά μου για να πάρω σύνταξη. Τι χαρτιά να κάνω; Θα τη βγάλουμε αύριο; Και αυτοί που μας κυβερνάνε τους κλαίμε για να μας βάλουν ένα ζευγάρι λάστιχα. Ειναι δυνατό να υπάρχει ασθενοφόρο με λάστιχα που έχουν κάνει 200.000 χιλιόμετρα; Τι να πούμε; Δεν τα ξέρουν αυτά; Εμείς σκεφτόμαστε κάθε φορά τι θα μας τύχει. Ευχόμαστε να μη τύχει σε εμάς το κακό".

Όπως δήλωσε στο NewsIt ο πρόεδρος του πανελλαδικού σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ''πρόκειται για μία τραγωδία. Συνάδελφοί μας έπεσαν πάνω στο καθήκον. Μαθαίνουμε και εμείς ότι την έκρηξη προκάλεσαν φιάλες οξυγόνου''. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...