Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Άγρια επεισόδια αστυνομίας - πολυτέκνων έξω από την Κυπριακή Βουλή

- Με ξυλοδαρμούς, σπρωξίματα και συλλήψεις πολυτέκνων ξεκίνησε το ντόμινο των μαζικών κινητοποιήσεων, μεγάλων ομάδων πολιτών στην Κύπρο, για τα μέτρα του Μνημονίου. 
- Λιποθυμίες μπροστά στα παιδιά τους -Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό
- Μικρή μερίδα πολυτέκνων πέταξε πέτρες σε παράθυρα αιθουσών
- Σειρά παίρνουν σήμερα άτομα με αναπηρίες και εκπαιδευτικοί

Με ξυλοδαρμούς, σπρωξίματα και συλλήψεις ξεκίνησε το ντόμινο των μαζικών κινητοποιήσεων, μεγάλων ομάδων πολιτών για τα μέτρα του Μνημονίου.

Το νήμα των διαμαρτυριών έκοψαν πρώτοι οι πολύτεκνοι, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη νέα σοβαρά επεισόδια έξω απο το κτίριο της βουλής.

Μικρή μερίδα πολυτέκνων που διαμαρτύρονται έξω από τη Βουλή πέταξαν πέτρες σε παράθυρα των αιθουσών που γειτνιάζουν με το Δημόσιο Κήπο.

Οι διαδηλωτές ρίχνουν αυγά στους αστυνομικούς, ενώ μία νεαρή γυναίκα λιποθύμησε και στην περιοχή κλήθηκε ασθενοφόρο.

Όλα άρχισαν στις 9:30, όπου πλησιάζοντας το κτίριο της βουλής 150 περίπου οικογένειες πολυτέκνων κάποιοι μάλιστα κρατώντας΄απο το χέρι το παιδί τους, διαπίστωσαν ότι η αστυνομία είχε αποκλείσει το χώρο έξω απο το κτίριο της βουλής. Οι διαδηλωτές αντέδρασαν άμεσα και σημειώθηκε ένταση, αφού άρχισαν τα σπρώχνουν τους αστυνομικούς προκειμένου να πλησιάσουν σε κοντινή απόσταση το κτίριο.

Στα χέρια έφεραν πανώ, με συνθήματα όπως "Πετάξατε την πολύτεκνη μάνα στα σκουπίδια" και "Η ακρίβεια μας σκοτώνει".
Κάποιοι απο τους διαμαρταρυρόμενους, επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου της βουλής απο την πισινή καγκελόπορτα, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια με τους αστυνομικούς, οι οποίοι επιχείρησαν να συλλάβουν πατέρα 6 ανήλικων παιδιών, χωρίς όμως να προχωρήσουν με τις απειλές τους.

Αντιπροσωπεία των πολυτέκνων έγινε δεκτή απο τον Πρόεδρο της Βουλής στο γραφείο του, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα τους σε όλα τα πολιτικά κόμμματα, χωρίς όμως να δεσμευθεί απέναντι τους, ότα τα αιτήματα τους θα ικανοποιηθούν.

Βγαίνοντας, τα μέλη της αντιπροσωπείας ενημέρωσαν τους υπόλοιπους διαμαρτυρόμενους για τα όσα συζήτησαν με τον Πρόεδρο της βουλής, γεγονός που προκάλεσε νέες αντιδράσεις και επεισόδια.
Οι πολύτεκνοι διαμαρτύρονται για την κατάργηση του επιδόματος μάνας και τις μειώσεις στα επιδόματα τέκνου και την φοιτητική χορηγία
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...