Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

NY TIMES: Ο μεγιστάνας Λαυρεντιάδης στο ψυχιατρείο

Στη σύλληψη και στη μεταφορά του πρώην μεγαλομετόχου της Proton Bank, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο νοσοκομείο αναφέρονται σήμερα οι New York Times. Πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, πιθανότητα σήμερα οδηγείται στον Κορυδαλλό.

«Μεγιστάνας υπό κράτηση μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική» είναι ο τίτλος του άρθρου, που αναφέρει ότι «ο κ. Λαυρεντιάδης, πρώην μεγαλομέτοχος της Proton Bank, η οποία φέρεται να έχει δώσει επισφαλή δάνεια 900 δισ. δολαρίων για να κρατήσει ζωντανές άλλες επιχειρήσεις, είναι στο επίκεντρο έρευνας που ανέδειξε ανησυχίες για βαθιά ριζωμένη διαφθορά στην Ελλάδα».

Η εφημερίδα περιγράφει τα όσα έχουν συμβεί από την ημέρα που ο Έλληνας επιχειρηματίας συνελήφθη στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη, πως μπήκε στο νοσοκομείο μετά τη σύλληψη του και ότι το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Αναφέρεται στο Δαφνί, όπου ο πρώην μεγαλομέτοχος της Proton Bank μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής, μετά την διάγνωση του γιατρού του για ψυχική ασθένεια.

Εκεί όμως οι γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν πως δεν συντρέχει κανένας λόγος για την παραμονή του στη ψυχιατρική κλινική. Δεν έγινε δεκτός ούτε στον Ερυθρό Σταυρό, που ζήτησε να μεταφερθεί και έτσι πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Μέσα στην ημέρα αναμένεται να οδηγηθεί μέσα στην ημέρα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εξαιτίας της παραμονής του στο νοσοκομείο η 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, μετέβη η ίδια στον Ευαγγελισμό για να τον ανακρίνει και αποφάσισε να διατάξει την προφυλάκισή του
Η απολογία του κράτησε περίπου μιάμιση ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λαυρεντιάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ο έλεγχος της ΤτΕ πάνω στον οποίο στηρίχθηκαν τα πορίσματα είναι λάθος. Πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι δικαστικές έρευνες ήθελε να επιστρέψει τα χρήματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


Έρευνα στο σπίτι του Λαυρεντιάδη 

 


Λαυρέντης Λαυρεντιάδης: Η άνοδος και η πτώση του Ελληνα Μίδα

 


Ο «θησαυρός» που κατεσχέθηκε στο σπίτι του Λ. Λαυρεντιάδη

 

New York Times για σύλληψη Λαυρεντιάδη: Να ακολουθήσουν κι άλλοι Έλληνες ολιγάρχες 

 

Καταζητείται για την υπόθεση Λαυρεντιάδη και ο Πέτρος Κυριακίδης - ΑΛΛΕΣ 3 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

 

ALERT: Προφυλακιστέος ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης - Στελέχη του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ. στην ιδιωτική φρουρά του



Στο Δαφνί ο Λαυρεντιάδης

 

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...