Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ο «θησαυρός» που κατεσχέθηκε στο σπίτι του Λ. Λαυρεντιάδη


Έναν μεγάλο θησαυρό κατάσχεσαν οι αστυνομικοί συνοδεία εισαγγελέα από  το σπίτι του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στη Βάρη. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά , κοσμήματα αμύθητης αξίας , αλλά κυρίως λογαριασμοί από τράπεζες σε  ολόκληρο τον κόσμο περιέχονται στο αρχείο του μεγαλοεπιχειρηματία.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι έκπληκτοι εισαγγελείς στα παραστατικά λογαριασμών , που δείχνουν όχι μόνο δικτύωση του με άλλους επιχειρηματικούς ομίλους , αλλά και καταθέσεις εκατομμυρίων σε τράπεζες του εξωτερικού , στην Ελβετία , τη Γερμανία , τη Σιγκαπούρη, το Χόνγκ Κόνγκ και αλλού. Οι δικαστές τώρα ελπίζουν ότι από το άνοιγμα των λογαριασμών του θα εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα , αφού  η κίνησή τους θα αποκαλύψει διαδρομές ιδιαίτερης δικτύωσης του επιχειρηματία ακόμα και με αξιωματούχους του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο επιχειρηματίας συνελήφθη στο σπίτι -φρούριο στη Βάρη και δεν φαινόταν να περιμένει τη σύλληψη.  Αντίθετα, σε στενούς του φίλους τις προηγούμενες εβδομάδες εκμυστηρευόταν ότι αισθανόταν τον εαυτόν του «άτρωτο» από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η σύλληψή του είχε αποφασιστεί από ημέρες , αφού η ανακρίτρια είχε εντοπίσει μεγάλες του καταθέσεις στο εξωτερικό και επομένως είχε πειστεί ότι μπορούσε να προετοιμάσει τη φυγή του, παρότι είχε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

ΤΟ ΒΗΜΑ / Παπαδάκου Γιάννα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 
Έρευνα στο σπίτι του ΛαυρεντιάδηΛαυρέντης Λαυρεντιάδης: Η άνοδος και η πτώση του Ελληνα Μίδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...