Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Προκαταρκτική εξέταση μετά τις βόμβες Αραβαντινού στη Βουλή για τα προνόμια των VIP φυλακισμένων

Σάλο προκάλεσαν τα λόγια του Αντώνη Αραβαντινού περί καλοπέρασης και προνομίων των κατοίκων της «πτέρυγας 5 αστέρων» των φυλακών Κορυδαλλού με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη να διατάσσει κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί εάν αληθεύουν οι ισχυρισμοί.

Υπενθυμίζεται οτι ο αρχιφύλακας Αντώνης Αραβαντινός έκανε λόγο για παραγγελίες καπνιστού σολωμού ειδική μεταχείριση και, εν γένει, καλοπέραση των τροφίμων της περίφημης πτέρυγας ΣΤ που τονίζει ότι έχει ματαμορφωθεί σε πτέρυγα πολυτελείας.

Το υπουργείο μεταξύ άλλων ζητά να διερευνηθούν τα εξής:

α) εάν η προμήθεια τέτοιων ειδών τροφίμων από τους κρατουμένους έγινε καθ' υπέρβαση του νόμου που προβλέπει μεν τέτοιες «πολυτέλειες», αλλά έπειτα από διαγωνισμό για να αναδειχθεί προμηθευτής είτε από το ελεύθερο εμπόριο μέσω μέριμνας της υπηρεσίας.

β) εάν η τοποθέτηση και παραμονή των κρατουμένων σε όλες τις πτέρυγες συμπεριλαμβανομένης και της πτέρυγας ΣΤ έχει γίνει καθ΄ υπέρβαση του κανονισμού λειτουργίας

Στον Κανονισμό προβλέπεται ότι η προσωρινή ή μόνιμη τοποθέτηση κρατουμένων γίνεται μόνο με απόφαση του Συμβουλίου της φυλακής.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...