Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ- «Ο Έλληνας είναι τεμπέλης, διεφθαρμένος, φοροφυγάς και... μένει ακόμα με τη μητέρα του»


Φωτιά έχει πάρει το διαδίκτυο με το βίντεο που δημιούργησε η ομάδα Omikronproject σχετικά με την οικονομική κρίση και την εικόνα που έχουν οι ξένοι για τους Έλληνες.

Η ομάδα στοχεύει να δείξει στον κόσμο την αθέατη πλευρά της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, και όπως δηλώνει να «σπάσει τα αρνητικά στερεότυπα που υπάρχουν για τη χώρα».

Στο βίντεο «Αlex: Α story about Greece’s international image crisis» παρουσιάζονται «ιστορίες» που ακούγονται στο εξωτερικό για τους Έλληνες με μπόλικη δόση ειρωνείας.

Για παράδειγμα ο Alex, που είναι Έλληνας, θεωρείται τεμπέλης, διεφθαρμένος, αγενής, αχάριστος, ανίκανος, επιθετικός, ρατσιστής, κλέφτης, βάνδαλος, φοροφυγάς, ενώ... μένει ακόμα με τη μητέρα του.

Όμως, στην πραγματικότητα ο Alex, όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του βίντεο, είναι αναστατωμένος, μπερδεμένος, απογοητευμένος γιατί πρέπει να ξοδέψει χρόνο και να ανατρέψει όλα αυτά τα στερεότυπα που υπάρχουν για εκείνον και γενικότερα για τους Έλληνες.

Επειδή όμως όλοι στην Ευρώπη είναι αναστατωμένοι με την οικονομική κρίση πρέπει να βρεθεί ο υπεύθυνος, ο οποίος όπως δείχνει η ομάδα στο βίντεο, είναι ο Έλληνας.

Με λίγα λόγια αυτά ακούγονται για εμάς στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα αυτά να πιστεύουν οι ξένοι, μέχρι ο Έλληνας να αποδείξει το αντίθετο.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο..
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...