Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Όμηρος της ΠΟΕ–ΟΤΑ η χώρα –Θα αφήσουν να γεμίσουν οι δρόμοι σκουπίδια -Καταλήψεις σε ΚΕΠ και αμαξοστάσια

Κάθε φορά που η εκάστοτε κυβέρνηση έρχεται σε σύγκρουση με την ΠΟΕ – ΟΤΑ, το πρόβλημα πέφτει πάντα στους πολίτες, αφού οι συνάδελφοι του προέδρου του συνδικάτου, Θέμη Μπαλασόπουλου, σταματούν την αποκομιδή των σκουπιδιών και αφήνουν την Αθήνα, αλλά τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας να μοιάζουν με ατελείωτους σκουπιδότοπους.

Ετσι λοιπόν και τώρα μόλις ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης ζήτησε από τους δημάρχους να του στείλουν λίστες με τους εργαζομένους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ξέσπασε πόλεμος. Αμέσως οι εργαζόμενοι κατέβασαν ρολά σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων, ενώ ετοιμάζουν καταλήψεις στους ΧΥΤΑ και στα αμαξοστάσια και δεν θα επιτρέπουν σε κανένα απορριμματοφόρο να μαζέψει και να μεταφέρει σκουπίδια.

Οι κινητοποιήσεις όμως στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα σταματήσουν εκεί, καθώς οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο σε ΚΕΠ, ακόμα και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς προκειμένου να μην λειτουργήσει τίποτα και οι λίστες με τις διαθεσιμότητες να μην φτάσουν ποτέ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως αναφέρει και το Εθνος όμως η κατάσταση ανταρσίας που δημιουργείται στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι καινούργια υπόθεση, αφού πελατειακές σχέσεις, κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια ήταν τα βασικά συστατικά που οδήγησαν τους Δήμους σε αυτήν την κατάσταση. Φυσικά δεν παρουσιάζεται παντού η εικόνα της διάλυσης, καθώς υπάρχουν και δήμοι πρότυπα που προσφέρουν πολύ καλές υπηρεσίες στους πολίτες, ενώ δεν εμφανίζουν ελλείμματα και δεν εουν οφειλές.

Ενδεικτικό της κακοδιαχείρισης είναι η οι εκθέσει του Συνήγορου του Πολίτη και του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Συγκεκριμένα ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρει σε πόρισμα του το 2010 πως τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης στους ΟΤΑ φτάνουν το 17,5% στο σύνολο του Δημιοσίου.

Από την άλλη πλευρά ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής είχε δηλώσει πως η κακή οικονομική κατάσταση των περισσότερων δήμων σχετίζεται με το ότι η διαχείριση των οικονομικών δεν γίνεται με οικονομικούς όρους, αλλά ψηφοθηρικούς, πλέον των αμαρτωλών δημοτικών επιχειρήσεων, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν προσφέρουν τίποτα.



Πηγή:| iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...