Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Άγριος καβγάς Γιούνκερ - Λαγκάρντ με φόντο την Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

Άγρια διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στην Κριστίν Λαγκάρντ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Αιτία της έντονης διαφωνίας που σημαδεύτηκε από μορφασμούς και αυστηρότητα ήταν το χρέος της Αθήνας και το πώς θα καταστεί βιώσιμο.

Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι για να πετύχει η Ελλάδα τον στόχο μείωσης του χρέους στο 120% θα πρέπει το χρονικό όριο να μετατεθεί για το 2022 από το 2020 που είναι σήμερα.

Η παρέμβαση της Κριστίν Λαγκάρντ, που επέμεινε στις θέσεις του ΔΝΤ, προκάλεσε την έκρηξη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος της είπε σε αυστηρό τόνο πως δεν αστειεύεται.

"Είναι σαφές πως έχουμε διαφορετικές απόψεις. Αυτό που έχει τελικά σημασία είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ώστε η χώρα να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της δήλωσε η Λαγκάρντ σε μια ασυνήθιστη δημόσια έκφραση διαφωνίας.

"Ποτέ δεν συμφωνήσαμε κάτι τέτοιο και κυρίως δεν εξουσιοδοτήσαμε τον κ. Γιούνκερ να προβεί σε παρόμοιες δηλώσεις", είπε σε συνεργάτες της φανερά εκνευρισμένη.

Η αναβολή της απόφασης για την απελευθέρωση της δόσης στο Eurogroup της Δευτέρας εκθέτει, σύμφωνα με τους Financial Times, τη βαθιά διαφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όσον αφορά την "τύχη" του ελληνικού χρέους. Μια διαφωνία, η οποία εκφράζεται πλέον ανοιχτά.

"H δημόσια αντιπαράθεση Γιούνκερ - Λαγκάρντ αποτελεί απλώς έκφραση μιας σύγκρουσης μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ, η οποία υποβόσκει εδώ και μήνες", επισημαίνει η εφημερίδα, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να προκρίνει ως αξιόπιστη λύση ένα "γερό κούρεμα" του ελληνικού χρέους, σενάριο το οποίο απορρίπτουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αφού συνεπάγεται απώλειες για τα δάνεια που έχουν δοθεί στην Ελλάδα.
Juncker - Lagarde clash on Greece's fiscal... από newsview
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...