Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Προειδοποίηση από την πρεσβεία των ΗΠΑ για ρατσιστικές επιθέσεις στην Αθήνα

Το κύμα ρατσιστικών επιθέσεων και βίαιων ενεργειών κατά μεταναστών στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας έχει κάνει το γύρο του κόσμου με αποτέλεσμα η αμερικανική πρεσβεία να εκδώσει ανακοίνωση καλώντας τους πολίτες των ΗΠΑ να είναι αρκετά προσεκτικοί.

Στο κείμενο ενημερώνει τους κατόχους αμερικανικού διαβατηρίου για τις διαρκώς αυξανόμενες βίαιες επιθέσεις και παρενοχλήσεις εις βάρος ανθρώπων που εξαιτίας του χρώματός τους εκλαμβάνονται ως αλλοδαποί μετανάστες.

Οπως τονίζεται, παρατηρείται «αύξηση των απρόκλητων παρενοχλήσεων και βίαιων επιθέσεων εναντίον προσώπων που, λόγω της επιδερμίδας τους, εκλαμβάνονται ως αλλοδαποί μετανάστες. Οι υπήκοοι των ΗΠΑ που κινδυνεύουν πιο πολύ είναι εκείνοι που έχουν αφρικανική, ασιατική, ισπανική ή μεσοανατολική καταγωγή». 

Στη συνέχεια, συμβουλεύει τους πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα, αλλά και εκείνους που μένουν μόνιμα σε ελληνικές πόλεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί, ακόμη, και για την πορεία του Πολυτεχνείου και το φόβο επεισοδίων στις περιοχές από όπου θα περάσει η διαδήλωση.

Στο κείμενο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της γίνεται λόγος για τα βίαια επεισόδια που έχουν λάβει χώρα στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της πορείας. 

Μάλιστα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ακόμη και πορείες που ξεκινούν ειρηνικά ενδέχεται να καταλήξουν σε βίαια επεισόδια με κίνδυνο γα την ασφάλεια των πολιτών και φθορές σε ξένη περιουσία.

«Εάν βρεθείτε κοντά σε μια διαδήλωση παρακαλείσθε να αλλάξετε πεζοδρόμιο και να ψάξετε γρήγορα να βρείτε καταφύγιο» υπογραμμίζει η αμερικανική πρεσβεία, ενώ τονίζει ότι η μετακίνηση θα είναι πολύ δύσκολη κατά τις ώρες της πορείας και οι δημόσιες συγκοινωνίες θα παρουσιάσουν προβλήματα και καθυστερήσεις.

Η συμβουλή προς τους Αμερικανούς πολίτες είναι να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και να ενημερώσουν την πρεσβεία για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. 

Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα απαντά στην Πρεσβεία των ΗΠΑ το ΥΠΕΞ


Η σύσταση της Πρεσβείας των ΗΠΑ, προκάλεσε την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών. «Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μία χώρα ασφαλής, ένα κράτος δικαίου, στο οποίο κάθε πολίτης ή επισκέπτης απολαμβάνει την προστασία του νόμου» τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, μιλώντας στη ΝΕΤ FM.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, τα μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας που έχουν σημειωθεί είναι ξένα προς τους Έλληνες, προς τον πολιτισμό μας και την μακραίωνη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας.
«Η πολιτεία και συγκεκριμένα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακολουθούν πολιτική μηδενικής ανοχής και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων συμπεριφορών, τις οποίες καταδικάζει απερίφραστα», καταλήγει το ΥΠΕΞ.

Την Παρασκευή η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, εξέδωσε σύσταση προς τους Αμερικανούς πολίτες και κυρίως σε εκείνους που είναι ασιατικής ή λατινοαμερικανικής καταγωγής, καθώς και στους αφροαμερικανούς που βρίσκονται στη χώρα μας να λάβουν προληπτικά μέτρα για την ασφάλειά τους και να εγγραφούν σε σχετικό πρόγραμμα για την ασφάλεια ταξιδιωτών, που υπάρχει στην αμερικανική πρεσβεία και τα αμερικανικά προξενεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...