Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

SOS εκπέμπουν τα κέντρα απεξάρτησης


Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα Κέντρα απεξάρτησης για τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν λόγω των πολλαπλών μειώσεων που έχουν υποστεί. Οι υπεύθυνοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μέσα από τις προσφορές εθελοντών και τοπικών κοινωνιών, ωστόσο η κατάσταση διογκώνεται και το ημίμετρα δεν επαρκούν.
Ο διευθυντής του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων Χαράλαμπος Πουλόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΘΕΑ, αναφέρθηκε στην μείωση της επιχορήγησης, καθώς από τα 24 εκατ. ευρώ του 2009, το αντίστοιχο ποσό έφθασε το 2012 στα 16,65 εκατ. «Προσπαθούμε με τις δικές μας δυνάμεις και με την βοήθεια των τοπικών κοινωνιών αλλά και εθελοντών» τόνισε. «Το κέντρο το στηρίζουν σύλλογοι, οικογένειες και προσπαθεί να εξασφαλίσει χορηγίες και αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα. έχουμε αιτήματα για στεγνά προγράμματα σε περισσότερες από 15 πόλεις. Από το 2006 και μετά όμως, δεν έχουν εγκριθεί νέες προσλήψεις» ανέφερε ο κ. Πουλόπουλος δίνοντας ανάγλυφα την εικόνα του προβλήματος.

Σε αντίστοιχο ύφος μίλησε και η κ. Κατερίνα Μάτσα, υπεύθυνη του προγράμματος 18 ΑΝΩ, η οποία επισήμανε ότι όλες οι μονάδες έχουν προβλήματα λειτουργίας λόγω των περικοπών. «Κινδυνεύει το 18 ΑΝΩ, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε(...) Απειλούμαστε με αποσάθρωση, το δικό μας προσωπικό να φύγει να πάει στο ψυχιατρείο και να καταρρεύσουν οι δομές μας».
iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...