Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ζάμπλουτος Έλληνας εφοπλιστής δεν πληρώνει φόρο 6,2 εκατ. ευρώ

Με το υπουργείο Οικονομικών να έχει ανοίξει τους φακέλους μεγαλοεφοπλιστών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον ναυτιλιακό κλάδο αλλά και στο real estate, ήρθε στο φως περίπτωση ζάμπλουτου εφοπλιστή που δεν κατέβαλλε χαράτσι ύψους 6,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται, σύμφωνα με την εφημερίδα "6 Μέρες", για έναν από τους κορυφαίους Έλληνες εφοπλιστές που κατέχει μάλιστα εξέχουσα θέση στην παγκόσμια κατάταξη με δεκάδες τάνκερ.

Ο συγκεκριμένος εφοπλιστής διαθέτει ακίνητο έκτασης 6.000 τ.μ. δίπλα στο Ωνάσειο και τα τελευταία 6 χρόνια δεν έχει καταβάλλει τον ειδικό φόρο ακινήτων που αντιστοιχεί σε 6,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο εφοπλιστής, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει εγγράψει το ακίνητο σε offshore εταιρεία, στην οποία έχουν επιβληθεί φόροι ακινήτων ύψους 2% επί της αντικειμενικής αξίας (του ακινήτου) μέχρι το 2009 και 15% μετά το 2009.

Ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών χειρίζεται την υπόθεση, ενώ ο ίδιος εφοπλιστής προτίθεται, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.

Όλα αυτά την ώρα που εκατομμύρια πολίτες καλούνται να πληρώσουν από το υστέρημά τους τον φόρο στο Δημόσιο μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ενώ ήδη 500.000 πολίτες δεν τον καταβάλουν λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...