Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Στα ίχνη των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που υφάρπαξαν τα φορολογικά μας στοιχεία

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, ενέχονται στην πρωτοφανή κλοπή των... φορολογικών δεδομένων εννιά εκατομμυρίων πολιτών. Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, τρεις τουλάχιστον υψηλόβαθμοι υπάλληλοι βρίσκονται στο στόχαστρο των αξιωματικών, ως υπεύθυνοι για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των φορολογουμένων, αλλά και των εμπιστευτικών εγγράφων του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, οι υπάλληλοι εργάζονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και στόχος της υφαρπαγής των δεδομένων ήταν να τα προωθήσουν στην αγορά... ως προϊόν για πώληση.

Η διαδικασία της υποκλοπής των στοιχείων έγινε πιθανότατα με απλή αντιγραφή, δηλαδή με ένα «φλασάκι», καθώς οι υπολογιστές αυτοί δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. το γεγονός ότι δεν υπήρχαν διαβαθμισμένα έγγραφα, ενώ πολλά πρόσωπα είχαν πρόσβαση σε αυτά.

Η Δίωξη του Ηλεκτρονικού ευελπιστεί ότι σταδιακά θα φτάσει στην κορυφή της πυραμίδας, ενώ αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση θεωρούν ότι έχουν γίνει λάθη από τους υπαλλήλους, τα οποία μπορούν να «δηλώσουν» την ταυτότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...