Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Στις φλόγες η κεντρική Χίος.

Στις φλόγες έχει «τυλιχτεί», από τα ξημερώματα η κεντρική Χίος.

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στρέφουν την πυρκαγιά προς τη νότια πλευρά του νησιού πλησιάζοντας τους οικισμούς του Λιθίου και του Αγ. γεωργίου Συκούση.

Πρόβλημα παρουσιάστηκαν ωστόσο με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα που δεν μπορoύν να εφοδιαστούν σύντομα με νερό εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων. Η πυρκαγιά εκτείνεται σε ένα μεγάλο ενιαίο μέτωπο.

Αυτή τη στιγμή διαπερνά το φαράγγι Φα στο Λιθί ενώ ένα δεύτερο μέτωπο πέρασε από τον Προβατά προς την πλευρά των Καρυών.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 17 οχήματα με 75 πυροσβέστες, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 εθελοντές, 79 στρατιώτες, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στη Χίο ο Διοικητής Πυροσβεστικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ανώτερα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος από την Αθήνα.

Νωρίτερα, έκλεισε ο δρόμος Ελάτας – Βέσσας ενώ άλλα τέσσερα 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη προστέθηκαν στην κατάσβεση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί να μεταφερθεί με στρατιωτικό αεροσκάφος πυροσβεστική δύναμη από τη Μυτιλήνη.

Περικυκλωμένο από τις φλόγες το Ναυτικό φυλάκιο στον Προβατά. Χωρίς ρεύμα Αυγώνυμα, Ανάβατος και Σιδερούντα.

Το μέτωπο, επεκτείνεται το μέτωπο του Προβατά προς τον Ανάβατο. Στη Χίο έρχεται και ο Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής. Καμία εντολή για εκέννωση χωριών προς το παρών. Πηγή: politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...