Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ανακαλείται από 13 χώρες της Ευρώπης παρτίδα φαρμάκων για διαβητικούς

Ανακαλούνται από 13 ευρωπαϊκές χώρες συγκεκριμένες παρτίδες ινσουλίνης για άτομα με διαβήτη. Όπως διευκρινίζεται από την εταιρεία, «στην Ελλάδα και στην Κύπρο οι παρτίδες αυτές δεν κυκλοφόρησαν και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους ασθενείς».

Οι ινσουλίνες που αποσύρονται είναι της εταιρείας Novo Nordisk και κυκλοφορούν με την εμπορική ονομασία «NovoMix 30 FlexPen» στις κάτωθι ευρωπαϊκές χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία και Σλοβακία. Στην Ιρλανδία και στη Βρετανία, ανακαλούνται τρεις παρτίδες του προϊόντος «NovoMix30 Penfill».

«Καμία από τις συγκεκριμένες παρτίδες δεν έχει διατεθεί στην Ελληνική και την Κυπριακή αγορά από τη Novo Nordisk Ελλάς ΕΠΕ. Η πιθανότητα εισαγωγής τμήματος των παρτίδων αυτών στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά από τρίτη εταιρεία δεν είναι πιθανή (λόγω της χαμηλής τιμής του προϊόντος σε Ελλάδα και Κύπρο), σε κάθε περίπτωση όμως αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχουν ενημερωθεί από τον εισαγωγέα, οι αντίστοιχοι Εθνικοί Οργανισμοί Φαρμάκων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταρεία.

Το προϊόν NovoMix 30 είναι προϊόν που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του διαβήτη και ο λόγος για τον οποίο αποσύρεται, είναι διότι ο έλεγχος ποιότητας που διεξήχθη από τη Novo Nordisk έδειξε ότι ένα μικρό ποσοστό (0,14%) των προϊόντων σε αυτές τις παρτίδες δεν είναι εντός των προδιαγραφών όσον αφορά την περιεκτικότητα της ινσουλίνης γεγονός το οποίο ενδέχεται να οδηγήσει σε υψηλότερες ή χαμηλότερες τιμές γλυκόζης αίματος από ότι θα αναμενόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...