Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Πρόστιμο σε εφοριακή υπάλληλο για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες

Το ποσό των 113.656 ευρώ θα καταβάλει προϊσταμένη εφοριακή υπάλληλος, καθώς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευση του εν λόγω εισοδήματος από εμφανείς πηγές κατά την περίοδο 1995-2004, με απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στην εφοριακό υπάλληλο, αρχικά από τον έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες είχε καταλογιστεί το ποσό των 419.538,97 ευρώ από το οποίο μπόρεσε να δικαιολογήσει μόνο το ποσό των 395.882,5 ευρώ, ενώ για το υπόλοιπο δεν προσκόμισε παραστατικά που να το δικαιολογούν με αποτέλεσμα να εκδοθεί σε βάρος της ισόποση καταλογιστική πράξη από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η εφοριακός είχε ατομικούς, αλλά και με συγγενικά της πρόσωπα κοινούς λογαριασμούς (με τη μητέρα της, τις αδελφές της, κ.λπ.) σε πέντε τράπεζες, με καταθέσεις σε ευρώ, δολάρια, ελβετικά φράγκα, μάρκα Γερμανίας, λίρες Ιταλίας και λίρες Αγγλίας.

Τα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στους τραπεζικούς αυτούς λογαριασμούς δικαιολογήθηκαν ότι ήταν από νόμιμες δικές της πηγές και των συγγενικών της προσώπων.

Ακόμη, υποστήριξε ότι τμήμα των επίμαχων χρηματικών ποσών προέρχονται, από εξόφληση άτοκων δανείων και τις προκαταβολές που έλαβε για την πώληση αγρών στην Κρήτη.

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Δικαστηρίου επισημαίνει σε σχετική απόφασή της ως προς τα άτοκα δάνεια που επικαλείται η εφοριακός ότι δεν προσκόμισε στο δικαστήριο κάποια έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι για την χορήγησή τους σε τρίτα πρόσωπα, της είχε δοθεί κάποια εξασφάλιση, όπως είναι ιδιωτικά συμφωνητικά σύναψης δανείων, υποθήκη ακινήτου του δανειολήπτη, κ.λπ.

Παράλληλα, στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης, η εφοριακός κρίθηκε αθώα από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του έτους 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...