Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Αδιόριστοι στέλνουν εξώδικο σε εκπαιδευτικούς επειδή κάνουν δωρεάν μαθήματα!

Η κρίση φαίνεται πως στρέφει την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, καθώς 100 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί της Χίου έστειλαν εξώδικο εναντίον μιας ομάδας εθελοντών καθηγητών οι οποίοι κάνουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, απαιτώντας ουσιαστικά να σταματήσουν να τους παίρνουν τη δουλειά!

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του zougla.gr, ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, που αριθμεί 100 μέλη, έστειλε εξώδικο κατά της Εθελοντικής Ομάδας Καθηγητών Χίου «Αλλήλων Ένεκα» ζητώντας να διακόψει ή να ελαχιστοποιήσει τα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα που παραδίδει σε μαθητές του νησιού. Μάλιστα, το εξώδικο κοινοποιείται στο Δήμο Χίου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς ο Δήμος έχει παραχωρήσει ένα λύκειο για τη στέγαση του δωρεάν φροντιστηρίου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αδιόριστων Καθηγητών, Νίκος Μανδρόχαλος, σε συνέντευξή του είπε ότι οι αδιόριστοι  έχουν στόχο να προασπίσουν τα επαγγελματικά δικαιώματά τους, ακολουθώντας τη νόμιμη οδό. Προανήγγειλε δε ότι πέρα από το εξώδικο για τον τρόπο λειτουργίας του δωρεάν φροντιστηρίου, θα ακολουθήσουν κι άλλες ενέργειες από μέρους τους, κάνοντας λόγο για «ηρωική έξοδο».

Οι αδιόριστοι ζητούν να τεθούν κριτήρια για τους μαθητές που θα γίνονται δεκτοί για να παρακολουθούν τα δωρεάν μαθήματα, ενώ θεωρούν ότι κακώς έχει παραχωρηθεί από το Δήμο το 2ο Λύκειο για τη στέγαση του δωρεάν φροντιστηρίου.

Απαντώντας ουσιαστικά στο εξώδικο, ο καθηγητής, Λεωνίδας Πυργάρης, Πρόεδρος του «Αλλήλων Ένεκα», χαρακτήρισε «ως πρώτης τάξεως διαφήμιση» τη συγκεκριμένη κίνηση των αδιόριστων.  Ο κ. Πυργάρης σημείωσε ότι ο Σύλλογος «Αλλήλων Ένεκα» λειτουργεί βάσει του καταστατικού του και ξεκαθάρισε ότι «ήρθε για να μείνει και ότι ο ίδιος προσωπικά δεν πτοείται από «τσάμπα μάγκες». Πέρυσι, σύμφωνα με τον καθηγητή, έγιναν 6.112 δωρεάν διδακτικές ώρες σε 280 παιδιά, ενώ φέτος από τις αρχές του Ιουλίου ξεκίνησαν με 20 καθηγητές τα μαθήματα σε μαθητές της Γ’ Λυκείου. Από τις 3 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τις πύλες τους και για τους υπόλοιπους μαθητές του λυκείου σκεπτόμενοι να λειτουργήσουν και τμήμα για εκείνους της Γ’ Γυμνασίου, υλοποιώντας σχετικά αιτήματα γονέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...