Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Κουβέλης: Οι νέοι άνθρωποι είναι οι τραγικοί πρωταγωνιστές στα ποσοστά της ανεργίας


Την Κάλυμνο και την Κω επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στα Δωδεκάνησα. Ο Φ. Κουβέλης συναντήθηκε με το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της Καλύμνου, με φορείς του νησιού, ενώ επισκέφτηκε και το νοσοκομείο της Καλύμνου. Το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση μελών και φίλων της ΔΗΜΑΡ στην Κω. Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο Φ. Κουβέλης, μεταξύ άλλων, είπε:

Για την ανεργία και το δίχτυ προστασίας

Μεγάλα στρώματα της κοινωνίας πλήττονται βαρύτατα. Ο κοινωνικός ιστός είναι πια διαλυμένος. Είναι ανάγκη και πρωταρχικό μέλημα να υπάρξει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, καθώς και μέτρα προστασίας των ανέργων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, με το δεδομένο ότι οι νέοι άνθρωποι είναι οι τραγικοί πρωταγωνιστές στα ποσοστά της ανεργίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι χιλιάδες νέοι εργάζονται για δύο, τρεις ως και έξι μήνες δοκιμαστική περίοδο ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας, με συμβάσεις συνήθως τετράωρης απασχόλησης με 255 ευρώ μεικτά ή ανήκουν στην κατηγορία της αδήλωτης εργασίας.

Για το χρόνο των εκλογών

Οι εκλογές πρέπει να γίνουν χωρίς άλλη καθυστέρηση. Βεβαίως, δεν έχει καμία διαφορά εάν οι εκλογές γίνουν 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου.

Για τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου

Αν ο «ρεαλισμός» του κ. Βενιζέλου σχετίζεται με την επιμονή στη συνέχιση των ασκούμενων πολιτικών, τότε, ναι, εμείς προτιμούμε την «ουτοπία» των προτάσεών μας.

Για το μεταναστευτικό και τις σχετικές δηλώσεις του κ. Σαμαρά

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι για την αντιμετώπιση του υπαρκτού προβλήματος των μεταναστών απαιτείται ένα πακέτο μέτρων, που μπορεί να έχουν αποτελεσματικότητα μόνο αν εφαρμοστούν στο σύνολο τους. Το μεταναστευτικό δεν αντιμετωπίζεται ούτε με πυροτεχνήματα, ούτε, βεβαίως, με δηλώσεις που καλλιεργούν το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

Η ΔΗΜΑΡ καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη δημιουργία στρατοπέδων μεταναστών και να φροντίσει για τη δημιουργία χώρων στέγασης πλησίον των μεγάλων πόλεων της ελληνικής περιφέρειας, με σκοπό το γρήγορο έλεγχο της κάθε περίπτωσης για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου ή της επαναπροώθησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...