Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ο Πούτιν "απελευθέρωσε" τον Εφραίμ!

Ο Πούτιν "απελευθέρωσε" τον Εφραίμ που βγήκε από τη φυλακή με εγγύηση 300.000 ευρώ!

Η αναμενόμενη άφιξη του Ρώσου ηγέτη στην Ελλάδα και η επιθυμία του να κάνει Πάσχα στο Αγ. Όρος μαζί με τον Εφραίμ οδήγησαν στην άμεση απελευθέρωση του μοναχού που έχει στην πλάτη του δεκάδες κατηγορίες από το ποινικό δίκαιο!



Έτσι, μπορεί να πέρασε τα Χριστούγεννα στον Κορυδαλλό, ωστόσο το Πάσχα θα το γιορτάσει στη Μονή Βατοπεδίου ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος αποφυλακίστηκε χθες, μετά τρεις μήνες προσωρινής κράτησης.

Το Συμβούλιο Εφετών, με βούλευμά του, έκανε δεκτή τη δεύτερη προσφυγή του Εφραίμ και αντικατέστησε την προσωρινή του κράτηση με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους, αφού μεταξύ άλλων του απαγόρευσε την έξοδο, όχι μόνο από τη χώρα, αλλά και από τη μονή.

Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, ο ηγούμενος Εφραίμ, που κατηγορείται ως πρωταγωνιστής του σκανδάλου των ιερών ανταλλαγών, υποχρεούται να καταβάλει εγγύηση 300.000 ευρώ και να εμφανίζεται κάθε 1η και 15η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου υπάγεται η Μονή Βατοπεδίου, ενώ δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί έξω από το μοναστήρι.

Το Συμβούλιο Εφετών τάχθηκε υπέρ της αποφυλάκισης του αρχιμανδρίτη, υιοθετώντας σχετική πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Π. Ματζούνη, ο οποίος από την αρχή είχε εισηγηθεί να παραμείνει ελεύθερος ο ηγούμενος Εφραίμ, με χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.
Αντίθετη άποψη είχε εκφράσει από την αρχή η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, η οποία είχε διενεργήσει την ανάκριση για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Διαφωνία


Η ανακρίτρια είχε διαφωνήσει με τον εισαγγελέα, καθώς είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να οδηγηθεί στη φυλακή ο ηγούμενος που φέρεται ως εγκέφαλος στην υπόθεση των «ιερών» ανταλλαγών του ελληνικού Δημόσιου με τη Μονή Βατοπεδίου.

Μάλιστα, στη διάταξή της η ανακρίτρια δικαιολογούσε την άποψή της αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι και οι προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος για να αφεθεί ελεύθερος ο ηγούμενος Εφραίμ.

Τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα είχε λύσει τότε το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο παραμονές Χριστουγέννων (23 Δεκεμβρίου) είχε αποφασίσει την προφυλάκιση του Εφραίμ, ο οποίος τότε είχε συλληφθεί και είχε οδηγηθεί στον Κορυδαλλό.

Ο ηγούμενος Εφραίμ είχε επαναφέρει το αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος επικαλούμενος προβλήματα υγείας και ζητήματα ουσίας, καθώς υποστήριζε ότι είναι αθώος και ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, αφού έχει γνωστή διαμονή, ενώ επικαλείτο στοιχεία της δικογραφίας που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αποδεικνύουν την αθωότητά του.


ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...