Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ίσια δόντια χωρίς σιδεράκια - Δείτε πως γίνεται η «Aόρατη ορθοδοντική»

«Aόρατη ορθοδοντική» αποκαλούμε τη διαδικασία αποκατάστασης ορθοδοντικών ανωμαλιών με τη χρήση σειράς λεπτών, διαφανών ναρθήκων οι οποίοι τοποθετούμενοι διαδοχικά στο στόμα μετακινούν προοδευτικά τα δόντια προς την επιθυμητή κατεύθυνση χρησιμοποιώντας υψηλή τεχνολογία και υπολογιστές.


Πως γίνεται;
Στις πρώτες επισκέψεις γίνεται η λήψη των αποτυπωμάτων και ο ακτινολογικός έλεγχος. Μετά την αξιολόγηση του περιστατικού και την έναρξη της θεραπείας παραλαμβάνονται οι πρώτοι νάρθηκες οι οποίοι εφαρμόζουν στον οδοντικό φραγμό και οι οποίοι αλλάζονται διαδοχικά ανά εβδομάδα περίπου, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του θεράποντος γιατρού. Κάθε νάρθηκας μετακινεί ελάχιστα τα δόντια προς το επιθυμητό αποτέλεσμα, μέχρι να φθάσουμε στο χαμόγελο που επιθυμούμε. Η βασική τεχνική διαφοροποιείται ανάλογα με την εταιρεία που την υποστηρίζει Clear Aligner, Invisalign, Orthocaps…

Πλεονεκτήματα έναντι των κλασσικών μεθόδων ορθοδοντικής (σιδεράκια)
1. Οι νάρθηκες είναι κατασκευασμένοι από διαφανές υπο-αλλεργικό ακρυλικό, «συρταρώνουν» στην επιφάνεια των δοντιών με αποτέλεσμα να μην είναι ορατοί και διακριτοί από τους συνομιλητές. Μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και γρήγορα όταν υπάρχει μια σημαντική προσωπική, επαγγελματική ή κοινωνική συνάντηση και έτσι κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν υπάρχουν προβλήματα στην εργασία, και στην κοινωνικότητά του ασθενούς.
2. Δεν επιβαρύνουν τη στοματική υγιεινή γιατί αφαιρούνται κατά τη διάρκεια των γευμάτων και μπορούν να βουρτσίζονται και να καθαρίζονται με αραιά στοματικά διαλύματα ώστε να διατηρείται ευχάριστη και δροσερή η αναπνοή.
3. Δεν τραυματίζουν τα χείλη και τα ούλα.

Θα πρέπει σημειωθεί ότι δεν αντιμετωπίζονται όλες τις ορθοδοντικές ανωμαλίες με διαφανείς νάρθηκες. Αποτελεί όμως λύση επιλογής για ενήλικες που θέλουν να «ισιώσουν» τα δόντια τους -αλλά τα κλασσικά «σιδεράκια» τους αποθαρρύνουν. Ενδείκνυνται σε περιπτώσεις συνωστισμών, υποτροπών προηγουμένων ορθοδο¬ντικών θεραπειών, ελαφρών ορθοδοντικών ανωμαλιών και σε κάθε περίπτωση που θα κρίνει μετά την κλινική και ακτινολογική μελέτη του περιστατικού ο εκπαιδευμένος στη συγκεκριμένη τεχνική γιατρός σας.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τη χειρουργό οδοντίατρο κα Πηνελόπη Γιακουμάκη.
www.athensdentalcare.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...