Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Άστεγοι ακόμη και στο Κολωνάκι !

Εικόνες - σα να ξεπήδησαν από τις σελίδες του Κάρολου Ντίκενς- σε όλη την Αθήνα, με δεκάδες θύματα της οικονομικής εξαθλίωσης να περνούν τις γιορτές στο δρόμο, βρίσκοντας καταφύγιο ακόμη και...στις σπηλιές του λόφου Φιλοπάππου.

Σύμφωνα με δύο εκθέσεις του υπουργείου Υγείας και του Δήμου Αθηναίων, τις οποίες φέρνει σήμερα στο φως η Real News, υπάρχουν πλέον στρατιές από αστέγους, οι οποίοι ήταν έμποροι και επιχειρηματίες που έχασαν τις περιουσίες και τα σπίτια τους.

Οι εκθέσεις μαρτυρούν ότι ανάμεσα στους «Άθλιους» της Αθήνας υπάρχουν ακόμη και ολόκληρες οικογένειες. Οι άστεγοι έχουν βρει καταφύγιο σε 52 σημεία σε όλη την Αθήνα. Οι περισσότεροι είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Κοραή, στο εμπορικό τρίγωνο, ακόμη και στο Κολωνάκι.

Οι περισσότεροι από τους νέο-άστεγους της Αθήνας είναι άνθρωποι που, λόγω οφειλών προς την Εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν μπορούν να βγάλουν βιβλιάριο απορίας. Αυτό τους αποκλείει από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τους αναγκάζει να ζουν υπό καθεστώς πλήρους εξαθλίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...