Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Πορεία με νεκροφόρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ιδιοκτήτες γραφείων τελετών πήραν τα επαγγελματικά τους οχήματα και βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν, καθώς ζητούν να εξαιρεθούν οι νεκροφόρες από το χαρακτηρισμό τους ως Ι.Χ.

Η πορεία στην Αθήνα σταμάτησε λίγο πριν τη Βουλή καθώς η Τροχαία δεν τους επέστρεψε να συνεχίσουν.

Στη Θεσσαλονίκη, οι νεκροφόρες, ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας από τα κοιμητήρια της Αγίας Παρασκευής της Θέρμης, προς το κέντρο της πόλης ιδιοκτήτες γραφείων τελετών. Οι διαδηλωτές έφτασαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην Νομαρχία) για να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

Οι επιχειρηματίες, κάτοχοι των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, ζητούν να εξαιρεθούν οι νεκροφόρες από τον χαρακτηρισμό τους ως Ι.Χ. σε ότι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια και την ταξινόμηση.

Ζητούν επίσης να αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης των νεκρών αποκλειστικά με νεκροφόρες, καθώς τα νοσοκομεία συνήθως δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στους χώρους τους στα συγκεκριμένα οχήματα.

"Οι νεκροφόρες είναι επαγγελματικά οχήματα και δεν τα χρησιμοποιούμε για άλλη χρήση και άρα πρέπει να αντιμετωπίζονται και από την πολιτεία ως τέτοια" δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου τους Λευτέρης Τσαλκιτζίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...