Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΦΩΚΙΑΝΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ 7 ΜΗΝΕΣ 50 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Θα κάνουν μαύρες γιορτές. Ζούνε με δανεικά.

«Μαύρες γιορτές» θα κάνουν 50 εργαζόμενοι στο Δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης, αφού ο δήμαρχος Φωκιανός τους έχει απλήρωτους για 5-7 μήνες. Και τους έχει και χωρίς συμβάσεις από το καλοκαίρι και μετά. Οι περισσότεροι μάλιστα είναι οικογενειάρχες που δεν έχουν άλλα εισοδήματα και περνάνε με δανεικά.
Πρόκειται για τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου, για γυμναστές του Κολυμβητηρίου, του τένις, της γυμναστικής, για τους δασκάλους ζωγραφικής, μπαλέτου, ευρωπαϊκών χορών και για συνεργάτες άλλων πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων του δήμου, στα οποία μετέχουν 1.000 και πλέον Πευκιώτες και Λυκοβρυσιώτες, κυρίως μικρά παιδιά και έφηβοι.
Το παράδοξο είναι ότι ο δήμος παίρνει κανονικά τις συνδρομές από τους χρήστες των προγραμμάτων και βάζει τα λεφτά στο ταμείο. Με άλλα λόγια οι πολίτες πληρώνουν για τους καθηγητές τους αλλά ο δήμος δεν δίνει τα χρήματα. Μάλιστα στο Δημοτικό Ωδείο η συνδρομή για κάθε μαθητή είναι 70 ευρώ το μήνα.
Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση για την οποία μοναδικός υπεύθυνος είναι ο «αριστερός» δήμαρχος Δ. Φωκιανός, ο οποίος όχι μόνο δείχνει αδιαφορία αλλά επί πλέον …παίζει και επικοινωνιακά παιγνίδια με το μεροκάματο και τον κόπο των απλήρωτων και δοκιμαζόμενων εργαζόμενων.
Δεν έχουν περάσει ούτε πέντε ημέρες από τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Πεύκης όπου οι μαθητές και οι καθηγητές έδωσαν στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο τον καλύτερο εαυτό τους.
Και ο δήμαρχος φυσικά ανέβηκε στη σκηνή αλλά όχι μόνο δεν είπε δυο λόγια συμπαράστασης για το δράμα που ζούνε πενήντα και πλέον οικογένειες, αλλά έδωσε και την εντύπωση ότι έλυσε το θέμα.
Θέλησε προφανώς να συσκοτίσει τα πράματα και να κερδίσει πολιτικά από τη λάμψη της δουλειάς των δεκάδων καθηγητών και επάνω από όλα για να αποφύγει την οργή των θεατών.
Το ίδιο έκανε και σήμερα (Πέμπτη) στη γιορτή των εργαζομένων του δήμου όπου …ξέχασε να πει έστω και μια λέξη γι αυτούς τους ανθρώπους. Κι αν δεν επενέβαινε ο τέως δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος (φωτό) θα νόμιζαν όλοι ότι το πρόβλημα είχε λυθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...