Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Γ. Φλωρίδης: Ο Γ. Παπανδρέου μετέτρεψε το υπηρετικό του προσωπικό σε υπουργούς

Επίσκεψη Γιώργου Φλωρίδη στο νοσοκομείο Κομοτηνής
Image by PIAZZA del POPOLO via Flickr
Δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ άσκησε ο Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στην πρώτη εκδήλωση του «Κοινωνικού Συνδέσμου», στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσίασε τους στόχους της πολιτικής πρωτοβουλίας.

Ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει «βαθύ πρόβλημα δημοκρατίας», ενώ αναφερόμενος στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «υπήρξε η πιο ακραία εμφάνιση της αντίληψης του ηγεμόνα που όταν εκλέγεται αρχηγός του κόμματος κατακτά το κόμμα και όταν εκλέγεται πρωθυπουργός κατακτά και τη χώρα». «Μετέτρεψε το υπηρετικό του προσωπικό σε υπουργικό συμβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος παράλληλα στο νομοσχέδιο Γιαννίτση για το Ασφαλιστικό το 2001 παρατήρησε πως οι ίδιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που στο υπουργικό συμβούλιο ψήφισαν το ν/σχ, το καταψήφισαν ως μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου. «Το ΠΑΣΟΚ νίκησε κατά κράτος τον πρωθυπουργό του, τον Κώστα Σημίτη και τέλειωσε το εκσυγχρονιστικό εγχείρημα», παρατήρησε.

Ο κ. Φλωρίδης χαρακτήρισε «ανάπηρο» το πολιτικό σύστημα της Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι «αν η χώρα δεν λύσει το πολιτικό της πρόβλημα δεν πρόκειται να λύσει κανένα». Ακόμα και σήμερα, επισήμανε, στα πολιτικά επιτελεία δεν συζητούν τα προβλήματα της χώρας, αλλά τι θέλει ο αρχηγός, πότε συμφέρει να γίνουν οι εκλογές και ποιός θα διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σημείωσε τέλος ότι ο «Κοινωνικός Σύνδεσμος» δεν φιλοδοξεί να γίνει κόμμα, αλλά επιδιώκει τη συγκρότηση ενός νέου πατριωτικού μετώπου με στόχο τη διάσωση και την ανόρθωση της χώρας μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...