Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Έντονες επικρίσεις Κουβέλη κατά Τσίπρα

Θα συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση που θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και θα ξεκινήσει την προσπάθεια για την απαγκίστρωση από το μνημόνιο, αλλά όχι σε μια κυβέρνηση που θα αφήσει άθικτο τον πυρήνα των ασκούμενων πολιτικών τόνισε, κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Κοτζιά της Αθήνας ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

«Εμείς αριστερό άλλοθι στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσουμε» επανέλαβε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επέκρινε έντονα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Αναφερόμενος στην πρότασή του για «κυβέρνηση της Αριστεράς», σημείωσε: «Αυτή η κυβέρνηση της Αριστεράς, με πρωθυπουργό - και μάλιστα ερήμην της - την κ. Παπαρήγα – ο κ. Τσίπρας το πρότεινε, όχι εγώ – πού θα την πάει την Ελλάδα; Στο ευρώ ή την δραχμή, εντός η εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Και τι θα κάνει τη Δευτέρα; Θα ξεκινήσει μια διαδικασία σταδιακής αποδέσμευσης από το μνημόνιο ή θα κηρύξει μονομερή παύση πληρωμών και διαγραφή, με το ετσι θέλω, του χρέους, με συνέπεια να δημιουργηθεί πτωχευτικό γεγονός και να βρεθούμε χωρίς να το καταλάβουμε εκτός Ευρώ και Ε.Ε; Εμείς σε τυχοδιωκτικά παιχνίδια που θα θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας δεν θα πάρουμε μέρος ακόμα και αν τα βαφτίζουν "κυβέρνηση της Αριστεράς"». Κάνοντας μάλιστα λόγο για απίθανη πρόταση, διερωτήθηκε: «Ξέρετε εσείς πολλές κυβερνήσεις της Αριστεράς που να ζητάνε στήριξη από τον Πάνο Καμένο;».

Όσο για τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν μπορεί να έχει φερεγγυότητα ο κ. Σαμαράς οποίος τέσσερις φορές επισκέφθηκε το Ζάππειο και τέσσερις φορές άλλαξε στάση απέναντι στο μνημόνιο, ούτε ο κ. Βενιζέλος, που λίγες μέρες πριν υποστήριζε -με τη βούλα και τις διαδοχικές υπογραφές του- τη μέχρι κεραίας πιστή εφαρμογή του μνημονίου και τώρα διατείνεται πως έχει λύσεις και θα διορθώσει την κατάσταση.

Σημείωσε, επίσης ότι υπάρχουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος -και ότι αυτές πρέπει να προχωρήσουν ανεξαρτήτως μνημονίου, όπως η αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμός του δημοσίου, χωρίς όμως τη διάλυση του δημόσιου τομέα και των δημόσιων φορέων παροχής υπηρεσιών ζωτικής σημασίας στους πολίτες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...