Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Τα σενάρια που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική για τη δολοφονία

Όλα τα πιθανά σενάρια για την ταυτότητα των δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας των δύο χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο το βράδυ της Παρασκευής, εξετάζει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά και τη βαλλιστική έρευνα στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε.

Των Γιάννη Σουλιώτη - Κώστα Ονισένκο / Η Καθημερινή

Όπως αναφέρουν στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, οι υποψίες στρέφονται στον κύκλο ατόμων που συγκροτούσαν την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» και διέφυγαν από το μπαράζ συλλήψεων τρομοκρατών τη διετία 2010 – 2012.

Υπενθυμίζεται ότι η «Σέχτα Επαναστατών» είναι η μόνη τρομοκρατική οργάνωση, μετά τη «17 Νοέμβρη», που έχει αναλάβει την ευθύνη δύο εν ψυχρώ εκτελέσεων. Η πρώτη του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα (Ιούνιο του 2009) και η δεύτερη του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια (Ιούλιος 2010).

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει πιστόλια (και όχι καλάσνικοφ), όπως δηλαδή συνέβη και στη δολοφονική επίθεση της Παρασκευής.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι οι δώδεκα κάλυκες των 9 mm που περισυνελέγησαν από το σημείο, προέρχονται από πιστόλι Zastava, το οποίο ήταν «καθαρό» καθώς δεν ταυτοποιήθηκε με παλαιότερες τρομοκρατικές ή άλλες ενέργειες.

Υπό αυτά τα δεδομένο, στην Αντιτρομοκρατική αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο, εάν και όταν υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, οι δράστες να μην κάνουν χρήση του ονόματος «Σέχτα Επαναστατών» αλλά ενός νέου που θα παραπέμπει σε πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση.

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση έγινε το βράδυ της Παρασκευής γύρω στις 7 μ.μ., κατά ατόμων που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της Χ.Α. στη λεωφόρο Ηρακλείου 426. Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Μ. Κωνσταντίνου, σε απόσταση ενός τετραγώνου από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης, κατέβηκαν από τη μηχανή, κινήθηκαν πεζοί μέχρι τα γραφεία και άνοιξαν πυρ κατά τριών νεαρών ατόμων, με όπλο 9 χιλιοστών, και αποχώρησαν με τη μοτοσικλέτα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο Μανώλης Καπελώνης, 22 ετών,,έπεσε σχεδόν αμέσως νεκρός από τρεις σφαίρες στο κεφάλι και τον θώρακα. Ο δεύτερος, Γιώργος Φουντούλης, 27 ετών, ο οποίος δέχθηκε επίσης τρεις σφαίρες στα ίδια σημεία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Ολγα, όπου εξέπνευσε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή. Το τρίτο θύμα, ο Αλέξανδρος Γέροντας, 29 ετών, μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Γεννηματά και υπεβλήθη σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς σφαίρα διαπέρασε το αριστερό ημιθωράκιο και τη σπλήνα. Τέταρτο άτομο, μέλος της Χρυσής Αυγής απέφυγε τα πυρά, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες.

Ο χώρος της επίθεσης αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αμέσως μετά την επίθεση. Μάλιστα στο σημείο έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Στελέχη της Χρυσής Αυγής δήλωσαν από τα πρώτα λεπτά ότι τα θύματα ήταν στελέχη της τοπικής οργάνωσης Νέου Ηρακλείου. Παράλληλα, εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση για τις πρόσφατες συλλήψεις μελών της.

Σημειώνεται ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μελετά βίντεο που έχει καταγράψει τη σκηνή της δολοφονικής επίθεσης. Το βίντεο, όπως δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, παρέδωσε ο ίδιος από τα γραφεία.

Σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σημείο, βρέθηκε μια δίκυκλη ΜΟΤ-ΤΑ και εξετάζεται η τυχόν σχέση της με την υπόθεση.

Η αστυνομία εντόπισε σταθμευμένη, επί της οδού Γρ. Αυξεντίου, σε απόσταση δύο τετραγώνων από τον τόπο του εγκλήματος, κλεμμένη μοτοσικλέτα, ενώ μια ακόμη βρέθηκε στην περιοχή του Μαρκόπουλου. Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες, μετά τη δολοφονία να κινήθηκαν επί της Αττικής οδού και στη συνέχεια να άλλαξαν όχημα. Επίσης πιθανολογείται να υπήρχε, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, και δεύτερο, «υποστηρικτικό» όχημα, με επιπλέον μέλη της ομάδας των
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...