Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Δεκάδες συλλήψεις μελών κυκλώματος παράνομου τζόγου

Τρεις πολυμελείς σπείρες που ενέχονται σε δίκτυο παράνομων στοιχημάτων εξαρθρώθηκαν στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Οι τρεις σπείρες δρούσαν σε περιοχές της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Αττικής, της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Ροδόπης, της Λάρισας, της Αιτωλίας, της Ζακύνθου, της Φθιώτιδας και της Πέλλας. Εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις λειτουργίας μη νόμιμων πρακτορείων και sites, με σκοπό το παράνομο στοίχημα, τα τυχερά παιχνίδια και το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 52 έρευνες σε σπίτια και 15 σε καταστήματα, ενώ έχουν συλληφθεί 53 άτομα. Σε βάρος τους σχηματίζεται ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διενέργειας και συμμετοχής σε παράνομα τυχερά παίγνια και της νομιμοποίησης εσόδων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα.

Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται, ως κατηγορούμενοι, ακόμα δεκατέσσερα άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ως μέλη των σπειρών.

Στην περίπτωση της πρώτης σπείρας, ταυτοποιήθηκαν 17 άτομα, με πεδίο δράσης τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και την Κομοτηνή. Συνελήφθησαν 12, ενώ αναζητείται ο 51χρονος επικεφαλής.

Όσον αφορά στη δεύτερη σπείρα, ταυτοποιήθηκαν 37 μέλη, που δρούσαν σε Πέλλα, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη. Συνελήφθησαν 32 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του 38χρονου αρχηγού.

Στην περίπτωση της τρίτης οργάνωσης, ταυτοποιήθηκαν 14 μέλη, εκ των οποίων συνελήφθησαν οκτώ, συμπεριλαμβανομένου του 41χρονου επικεφαλής. Η σπείρα δρούσε σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο, Φθιώτιδα και Αιτωλοακαρνανία.

Οι τρεις σπείρες, δουλεύοντας είτε η καθεμία μόνη της είτε σε συνεργασία, λειτουργούσαν ιστοσελίδες παράνομου τζόγου, έχοντας συστήσει παράνομα «πρακτορεία». Στην περίπτωση των δύο εξ αυτών υπήρχε και η πρόθεση περαιτέρω επέκτασης, μέσω της από κοινού δημιουργίας νέου site για πόκερ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι παίκτες πλήρωναν με μετρητά στα καταστήματα, ενώ στις ιστοσελίδες η χρέωση γινόταν ηλεκτρονικά.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 54 φορητοί και σταθεροί υπολογιστές, 44 κινητά, μεγάλος αριθμός σημειώσεων με κωδικούς ονομάτων και χρηματικά ποσά, 3.070 ευρώ, 17 βιβλιάρια καταθέσεων, τρία αυτοκίνητα και ένα ταχύπλοο σκάφος.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Εκτιμάται ότι ο συνολικός τζίρος του κυκλώματος ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...