Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Σύλληψη 63χρονης γιατί έπαιρνε παράνομα σύνταξη χηρίας επί 30 χρόνια

Μια 63χρονη συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας με τη κατηγορία ότι έπαιρνε παράνομα από το Ι.Κ.Α., σύνταξη χηρείας τα τελευταία 30 χρόνια περίπου. Όπως διαπιστώθηκε τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της (το 1980), έκανε δεύτερο γάμο, χωρίς να τον δηλώσει ως όφειλε στο Ι.Κ.Α, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να παίρνει σύνταξη χηρείας και το ποσό που αποκόμισε ανέρχεται σε τουλάχιστον 105.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας και σε συνεργασία με το ΙΚΑ προέκυψε ότι η 63χρονη μετά το θάνατο του συζύγου της (στις 29/12/1980), ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος. Στις 14 Ιουλίου 1984 έκανε δεύτερο γάμο χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη.

Το πρωί της Τετάρτης οι αστυνομικοί συνέλαβαν την γυναίκα, ύστερα από ανάληψη της σύνταξης, από ταμείο υποκαταστήματος τράπεζας σε περιοχή της Αθήνας.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα βιβλιάριο καταθέσεων Τράπεζας, το χρηματικό ποσό των 374 ευρώ και ένα αντίγραφο εντάλματος πληρωμής - ανάληψης χρημάτων.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επίσης όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ «στο πλαίσιο των διασταυρώσεων στοιχείων από τα ηλεκτρονικά αρχεία άλλων υπηρεσιών, πέραν των ανακοινωθέντων στο Δελτίο Τύπου της 27/12/2012, έχουν διαπιστωθεί με πρόσφατα στοιχεία 70 επιπλέον περιπτώσεις χορήγησης συντάξεων λόγω θανάτου σε "δικαιούχους" που είχαν εν τω μεταξύ συνάψει εκ νέου γάμο, χωρίς να το δηλώσουν στις υπηρεσίες του ΙΚΑ».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κινείται για τη διακοπή καταβολής των συντάξεων, την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και τη σύνταξη μηνυτήριων αναφορών

«Οι έλεγχοι για τυχόν εύρεση και άλλων περιπτώσεων παράνομων συντάξεων αυτής της κατηγορίας συνεχίζονται, σε συνεργασία με άλλες δημόσιες Υπηρεσίες, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας για την εξάλειψη παραβατικών φαινομένων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...