Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ψάχνουν για σχέσεις του Αν. Πάλλη με την «Χρυσή Αυγή»

Γύρω στις 20 Νοεμβρίου αναμένεται τα πόρισμα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για το οπλοστάσιο που βρέθηκε, προ δύο εβδομάδων, στο «πολεμικό μουσείο» του καταζητούμενου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη στην Βάρη. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την έρευνα μόνο σε ένα από τα κοντέινερ, έμφορτο με όπλα, που βρέθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο και έχουν ήδη ζητήσει τις άδειες εισαγωγής τους, ενώ προχωρούν σε βαλλιστικούς ελέγχους για όσα εξ αυτών κρίνονται ενεργά. Σύμφωνα με αναφορές ορισμένων αξιωματούχων της λεωφόρου Κατεχάκη τα «ευρήματα δεν θεωρούνται εντυπωσιακά».

Ωστόσο συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν σχέσεις του επιχειρηματία με την «Χρυσή Αυγή» με καταθέσεις ατόμων από το επαγγελματικό και προσωπικό περιβάλλον του.

Παράλληλα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται η έρευνα σε κατασχεθέντες ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ψηφιακά αρχεία κι άλλα που βρέθηκαν στα γραφεία και στις κατοικίες του επιχειρηματία.

Η έρευνα αυτή κρίνεται ζωτικής σημασίας προκειμένου να βρεθούν συνολικά στοιχεία για την δραστηριότητα του κ. Πάλλη αλλά και τυχόν άλλοι χώροι απόκρυψης όπλων, πιθανόν σε κοντέινερ σε χώρους τράνζιτ των τελωνείων Πειραιά. Ακόμη εξετάζονται υπολογιστές και ηλεκτρονικά αρχεία εμπλεκομένων -βουλευτών και μελών- στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνιζαν στο «Βήμα» ότι δεν έχει υπάρξει περαιτέρω έρευνα προκειμένου να διευκρινισθούν διάφορα σημεία των καταθέσεων των έξι υπό προστασία μαρτύρων σχετικά με τους χώρους απόκρυψης όπλων ή τυχόν εκπαίδευσης μελών της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο έχουν ερευνηθεί νέες παράμετροι δράσης της οργάνωσης με την εμπλοκή νέων προσώπων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...