Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Το CNN στο χωριό που ζουν οι γονείς της μικρής Μαρίας- Τι λέει η 20χρονη αδερφή της [βίντεο]

Στη γενέτειρα της μικρής Μαρίας, στο χωριό των Ρομά Νικολάεβο βρέθηκε το CNN, το οποίο κατέγραψε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων, ενώ μίλησε και με την 20χρονη αδερφή της ανήλικης.

Στο ρεπορτάζ του CNN, οι άσχημες συνθήκες διαβίωσης των Ρομά στο Νικολάεβο ξεχωρίζουν: Τρώγλες χτισμένες με λάσπη και άχυρο πάνω σε χωματόδρομους με τα νερά να σχηματίζουν μικρές βρώμικες λίμνες, με τους κατοίκους να είναι φτωχοί και πεινασμένοι, ενώ όταν βρέχει πλημμυρίζουν τα σπίτια τους. «Αυτό είναι το Νικολάεβο, ένα μισοερειπωμένο τσιγγάνικο χωριό στην καρδιά της Βουλγαρίας», σχολιάζει.

Πως ζουν οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας

Η Σάσα Ρούσεβα και ο σύζυγος της Ατανάς Ρούσεφ, ζουν πουλώντας βότανα που μαζεύουν από το δάσος ή ανακυκλώνοντας απορρίμματα μετάλλων, αναφέρει το CNN το οποίο τονίζει πως εισπράττουν και κάποια γονεϊκά επιδόματα, τα οποία ωστόσο δεν αρκούν.

Το σπίτι όπου ζουν, έχει μόνο ένα δωμάτια φτιαγμένο από τα ίδια «τούβλα» από λάσπη και άχυρο που έχει χτιστεί και το υπόλοιπο χωριό. Οι τοίχοι είναι ασβεστωμένοι, ενώ μόνο ένα παράθυρο είναι καλυμμένο με τζάμι- τα άλλα τα έχουν φράξει όπως όπως με κομμάτια πλαστικού, μεταδίδει το ρεπορτάζ.

Τι λέει η 20χρονη αδερφή της μικρής Μαρίας

Την δική της εκδοχή δίνει και η Κάτια, η 20χρονη κοπέλα που υποστηρίζει ότι είναι η μεγάλη αδελφή της «Μαρίας» που στο Γκούρκεβο, ένα κοντινό χωριό. Η Κάτια, έχει και αυτή ανοιχτή επιδερμίδα με ξανθά μαλλιά και τα μάτια της δύσκολα αντέχουν τον έντονο ήλιο.

Η Κάτια εξηγεί πως όταν η μητέρα της «είχε κατέβει στην Ελλάδα για να δουλέψει στα πορτοκάλια το 2009, ήταν ήδη έγκυος. Γέννησε εκεί αλλά δεν είχε λεφτά να γυρίσει στη Βουλγαρία μαζί με τη μικρή. Δεν πούλησε τη Μαρία αλλά την άφησε εκεί και γύρισε στη Βουλγαρία για να προσπαθήσει να κάνει τα χαρτιά της».

Στη συνέχεια, το CNN επικαλείται διαπιστώσεις ελληνικών αρχών σύμφωνα με τις οποίες στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο Βουλγάρες σε προχωρημένη κατάσταση εγκυμοσύνης να ταξιδεύουν στην Ελλάδα. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι μόλις γεννήσουν, παραδίδουν τα παιδιά τους σε άτεκνους Έλληνες βάσει συμφωνημένης τιμής.

Δείτε το ρεπορτάζ εδώ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...