Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Διαστάσεις παίρνει η αθρόα διακίνηση μεταναστών στην Ελλάδα από αλλοδαπούς - νέες συλλήψεις

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει πλέον  το φαινόμενο μεταφοράς παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα από αλλοδαπούς διακινητές. 

Από κάθε γωνιά της χώρας και με κάθε μέσο, αλλοδαποί -πολλοί από τους οποίους διαμένουν στη χώρα - έχουν συστήσει δίκτυα διακίνησης μεταναστών τους οποίους παραλαμβάνουν και μεταφέρουν οδικώς ή ακτοπλοϊκώς  στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Τελευταίο επεισόδιο στο συνεχιζόμενο σίριαλ με την αθρόα μεταφορά μεταναστών, η σύλληψη ενός 27χρονου Γεωργιανού που πιάστηκε στη Ροδόπη να μεταφέρει 12 μετανάστες.

Αρχικά ο 27χρονος που κινούταν σε επαρχιακό δρόμο της περιοχής δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και επιχείρησε να διαφύγει μπαίνοντας στην Εγνατία Οδό. Τελικά, λόγω της ταχύτητας που ανέπτυξε και του υπέρβαρου, έσκασαν τα λάστιχα και το όχημα ακινητοποιήθηκε. Ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει πεζή, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς.

Προς «μεγάλη έκπληξη των αστυνομικών», στο Ι.Χ. αυτοκίνητο υπήρχαν «στοιβαγμένοι» δώδεκα λαθρομετανάστες, 11 Σύριοι και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές.

Ο 27χρονος θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση κάνει το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...