Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ στη Βαρυμπόμπη: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, καιγονται κατοικίες

Με εντολή της Δημοτικής Αρχής στην οδό Ορφέος και προς το βουνό - Η φωτιά κατευθύνεται προς το Ολυμπιακό Χωριό - Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής - Πρώτο μέλημα να μην ξεφύγει η φωτιά στο βουνό - Καίγονται δεκάδες κατοικίες

Μάχη με το χρόνο και τους ισχυρούς ανέμους, προκειμένου να μην πάρει εφιαλτικές διαστάσεις το πύρινο μέτωπο που μαίνεται ανεξέλεγκτο από τις 11 το βράδυ της Δευτέρας σε δασική έκταση, στη Βαρυμπόμπη, δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά ξεκίνησε από πευκόφυτη έκταση που βρίσκεται στην οδό Ιωάννη Μίχα και λίγο μετά τις 1:30 τα ξημερώματα άρχισε να κατευθύνεται προς το Ολυμπιακό Χωριό.


Νωρίτερα, με εντολή της δημοτικής αρχής Βαρυμπόμπης άρχισαν να εκκενώνονται κατοικίες που βρίσκονται διάσπαρτες, από την οδό Ορφέως προς τον οικισμό της Αγίας Κυριακής, για προληπτικούς λόγους.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που συνεχώς ενισχύονται αφού η φωτιά όπως επιβεβαιώνουν και αναγνώστες βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια και κατοικημένη περιοχή. 

Στο μεταξύ, ένα πυκνό σύννεφο καπνού έχει καλύψει τον ουρανό και η ατμόσφαιρα στις γύρω περιοχές είναι ήδη αποπνικτική, ενώ οι φλόγες είναι ορατές ακόμη και από περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, είναι ότι στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι έντασης άνω των 4 μποφόρ και φυσικά το γεγονός ότι μόνο οι επίγειες δυνάμεις μπορούν να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης, αφού η φωτιά εκδηλώθηκε αργά τη νύχτα όταν πλέον δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να πετάξουν εναέρια μέσα. 

Συνολικά για την κατάσβεση αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 οχήματα των ΟΤΑ και 5 υδροφόρες.

Ήδη, έχουν κινητοποιηθεί οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και από άλλες περιφέρειες, και από ώρα σε ώρα, αναμένεται να φτάσουν στο σημείο 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από τη Θεσσαλία και ανάλογες δυνάμεις από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και για την Τρίτη υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για την περιοχή της Αττικής.

Πριν από λίγη ώρα εκκενώθηκε το κέντρο αιμοδοσίας Θρακομακεδόνων. Στην επιχείρηση συνέδραμαν άνδρες της αστυνομίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...