Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθος, Λαμία, Φωκίδα και Αυλάκι δίνει μάχες η Πυροσβεστική

Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθος, Λαμία, Φωκίδα και Αυλάκι του Πόρτο Ράφτη τα επικίνδυνα σημεία που επιχειρούν τα επίγεια και εναέρια μέσα της πυροσβεστικής

Μάχη με τις φλόγες δίνουν και σήμερα εκατοντάδες πυροσβέστες σε διάφορες εστίες πυρκαγιάς που έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Στα πύρινα μέτωπα της Αχαΐας, της Ηλείας, της Ζακύνθου, της Λαμίας, της Φωκίδας, προστέθηκε ένα ακόμη στο Αυλάκι του Πόρτο Ράφτη της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, οι πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι:

-Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα σε δασική έκταση στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, στο τέρμα της οδού Κερκύρας και κατευθύνεται προς το δάσος του Κουβαρά. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

-Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ρουπακιά, του δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας. Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν από αέρος ένα ελικόπτερο, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με 10 οχήματα και 20 πυροσβέστες και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

-Από το μεσημέρι κατακαίει πυρκαγιά στην περιοχή Στίρφακα του Δήμου Λαμιέων, που καίει ξερά χόρτα και πουρνάρια. Επί τόπου βρίσκονται εννέα οχήματα με 20 πυροσβέστες, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη Pezetel.

-Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, φωτιά εκδηλώθηκε και στην Ζάκυνθο, στη θέση Φιολίτης, που καίει χαμηλή βλάστηση. Επί τόπου βρίσκονται οκτώ οχήματα, 18 πυροσβέστες και δύο Pezetel.

-Δυο ακόμα πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα σε δασικές εκτάσεις στο δήμο Γραβιάς στη Φωκίδα και στο Γεράκι Ηλείας. Η φωτιά στη Φωκίδα εκδηλώθηκε σε δάσος με δρυς και πουρνάρια, στην περιοχή Καστέλια, κοντά στο Πολύδροσο. Επί τόπου βρίσκονται και προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο, 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος έκαναν μέχρι πριν από λίγο ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη (δύο καναντέρ και δυο πετζετέλ).

-Πυρκαγιά μαίνεται και σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Ήλιδας στην Ηλεία.
Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χθεσινό μέτωπο. Έχουν σταλεί ενισχύσεις από άλλες πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εμπρησμό.. Λόγω βλάβης των δύο canadair και του ενός ελικοπτέρου η Ηλεία έχει μείνει χωρίς εναέρια μέσα. Ζητήθηκαν ενισχύσεις από την Ελευσίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...