Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Μητσοτάκης: Ετοιμες οι λίστες, σε διαθεσιμότητα το 4%, απολύεται το 2% των δημόσιων υπαλλήλων

Τα υπουργεία ανταποκρίθηκαν στην εντολή του πρωθυπουργού και έστειλαν λίστες με το πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα αποτελέσει μέρος των δεξαμενών των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο. Οπως υποστήριξε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την κινητικότητα είναι σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη του στόχου.

Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε πως σε απόλυτους αριθμούς στο σύνολο του Δημοσίου το 4% των δημοσίων υπαλλήλων θα τεθεί σε καθεστώς κινητικότητας, ενώ το 2% θα απολυθεί», τονίζοντας στη συνέχεια ότι αυτοί οι αριθμοί είναι πολύ μικροί σε σχέση με το μέγεθος του Δημοσίου, αλλά και τη «σφαγή» που έγινε στον ιδιωτικό τομέα.

Πρόσθεσε πως σε διαθεσιμότητα θα βγουν 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είναι η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μησοτάκης, ενώ προανήγγειλε 5.000-10.000 προσλήψεις εντός του 2013 σε τομείς αιχμής.

Ερωτηθείς σχετικά με το σύστημα μοριοδότησης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι δίνεται προτεραιότητα στα πτυχία, το μεταπτυχιακό, τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, και την προϋπηρεσία και στη συνέχεια ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο (ΑΣΕΠ, επετηρίδα).

Οσον αφορά τα πλαστά δικαιολογητικά και τους λεγόμενους «κοπανατζήδες», ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν έχει μία σαφή εικόνα για τον αριθμό των επίορκων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι «κοπανατζήδες ελέγχονται και θα τιμωρηθούν».

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεφύγουμε από την έννοια της μονιμότητας και να περάσουμε σε αυτήν της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης», δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Για τα πλαστά πιστοποιητικά τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία διαδικασία εντοπισμού τους, ξεκινώντας από αυτά των ξένων γλωσσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...