Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Φρικιαστικά στοιχεία για τον κανίβαλο αστυνομικό της Νέας Υόρκης

Σκίτσο της συνηγόρου του 28χρονου αστυνομικού, Τζούλια Γκάτο ενώ δηλώνει ότι ο κατηγορούμενος ως κανίβαλος είναι αθώος.

Σε σκοτεινά μονοπάτια οδηγείται η δίκη του κανιβάλου της Νέας Υόρκης, καθώς οι κατήγοροι ζητούν να παραθέσουν στους ενόρκους τις 34 φωτογραφίες νεκρών και ακρωτηριασμένων γυναικών, που υπήρχαν στον υπολογιστή του αστυνομικού Τζιλμπέρτο Βέιλ, ο οποίος σχεδίαζε, μάλιστα να σκοτώσει και να φάει στη συνέχεια την ίδια του τη γυναίκα, Καθλήν.

Ο δικαστής Πολ Γκάρντεφ είπε πως θα αποφασίσει αργότερα για την έκθεση ή μη των φρικιαστικών στοιχείων ενώπιον των ενόρκων καθώς προηγήθηκε η παράθεση των 34 φωτογραφιών, χωρίς την παρουσία των ενόρκων στην αίθουσα του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου.

Ακολούθησε η κατάθεση πράκτορα του FBI, που είπε πως η διοικητής του αστυνομικού τμήματος, όπου υπηρετούσε ο 28χρονος Βέιλ ήταν ανάμεσα στους μελλοντικούς του στόχους, δηλαδή της απαγωγής, δολοφονίας και κανιβαλισμού.

Κατέθεσε ακόμη για τη συνεργασία των βρετανικών με τις αμερικανικές διωκτικές αρχές καθώς η ιστοσελίδα του Βέιλ αριθμούσε πάνω από 38.000 οπαδούς κυρίως από τις δύο, αυτές, χώρες.

Μάλιστα, κύριος συνεργάτης του Βέιλ θεωρείται ένας Βρετανός με το ψευδώνυμο Μούντι Μπλουζ, που συνελήφθη από την αστυνομία του Κεντ για υπόθεση παιδεραστίας και αφέθηκε με εγγύηση.

Οι φρικιαστικές αποκαλύψεις και οι δεκάδες φωτογραφίες ήρθαν στο προσκήνιο εξαιτίας της υπερασπιστικής γραμμής του κατηγορουμένου ότι επρόκειτο για φαντασιώσεις και σεξουαλικές εμμονές για δολοφονίες γυναικών και κανιβαλισμό επειδή για τον Βέιλ η γυναικεία σάρκα ήταν «φετίχ».

Ακόμα και ο δικαστής χθες είχε πει «δεν υπάρχει καμία απόδειξη για απαγωγή, δολοφονία και κανιβαλισμό παρά μόνον σενάρια στον υπολογιστή του αστυνομικού».

«Οι 34 φρικιαστικές φωτογραφίες έρχονται να δώσουν τέλος σε αυτή την επίκληση περί ελευθερίας της έκφρασης και της δίκης προθέσεων» δηλώνει σήμερα η εισαγγελία της Νέας Υόρκης που πιέζει να γίνουν δεκτές ως αποδεικτικά στοιχεία και να γνωστοποιηθούν στους ενόρκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...