Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Συνελήφθη 20χρονος για τέσσερις ρατσιστικές επιθέσεις


Ένας 20χρονος Έλληνας είναι σύμφωνα με την Αστυνομία ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τέσσερις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής. 

Οι αστυνομικοί από τις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας και ειδικότερα από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και το αντίστοιχο Γραφείο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής κατάφεραν μετά από έρευνες να εξιχνιάσουν  τις τέσσερις υποθέσεις επίθεσης σε βάρος αλλοδαπών και να περάσουν χειροπέδες στον 20χρονο ο οποίος φέρεται μέλος ομάδας που πραγματοποιούσε τα άγρια χτυπήματα ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.

Ο 20χρονος, συνελήφθη, χθες το απόγευμα και κατηγορείται, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εμπρησμό, βαριές σωματικές βλάβες, ληστεία και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες.

Μάλιστά σύμφωνα με απόλυτα έγκυρές πληροφορίες η Αστυνομία περιμένει το πράσινο φως από την εισαγγελία για τη δημοσιοποίηση του ονόματος και της φωτογραφίας του νεαρού προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για τη δράση αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της άγριας συμμορίας.

Το πρώτο χτύπημα έγινε στις 10 Οκτωβρίου σε κατάστημα στην Μεταμόρφωση Αττικής ενώ οι  υπόλοιπες τρεις επιθέσεις την ιδία ημέρα στις 22-9-2012 διαδοχικά σε Ηράκλειο, Λυκόβρυση και Μεταμόρφωση.

Ειδικότερα, στις 10-9-2012 στις 20:30 ο 20χρονος εισήλθε, μαζί με άλλους οκτώ άγνωστους δράστες, εντός κουρείου ιδιοκτησίας αλλοδαπού, στην οδό Γκινοσάτη 47 στη Μεταμόρφωση και επιτέθηκαν σε δύο αλλοδαπούς υπαλλήλους, υπηκόους Πακιστάν και σε ημεδαπό πελάτη, τραυματίζοντας με αιχμηρό αντικείμενο τον πελάτη και έναν από τους υπαλλήλους.

Επίσης, έριξαν μέσα στο κατάστημα μια αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές.

Στις 22-9-2012 και ώρα 19:50’, μαζί με άλλους δύο άγνωστους δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρι σε δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, σε στάση λεωφορείου στη Λεωφόρο Ηρακλείου στο Ηράκλειο, τραυματίζοντας σοβαρά τον έναν στη θωρακική χώρα και αφαιρώντας του χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Λίγο αργότερα, στις 20:15, ακολούθησε χτύπημα στην περιοχή της Λυκόβρυσης.

Μαζί με άλλους δύο άγνωστους δράστες που επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ανέκοψαν την πορεία μοτοσικλέτας, στην οποία επέβαιναν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, με αποτέλεσμα αυτή να ανατραπεί.

Στη συνέχεια, αφαίρεσαν την μοτοσικλέτα, η οποία τελικά βρέθηκε στις 27-9-2012, ολοσχερώς καμένη στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Την ίδια ημέρα στις 20:50, στην οδό Ερμού στη Μεταμόρφωση, μαζί με άλλους άγνωστους δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, επιτέθηκαν με μαχαίρι σε τρεις  αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, που κινούνταν πεζή και τραυμάτισαν δύο από αυτούς - τον έναν σοβαρά στη θωρακική χώρα- ενώ τους αφαίρεσαν και προσωπικά τους αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...