Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Οι δικαστικοί υπάλληλοι αρνούνται συνάντηση με την τρόικα


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) αρνήθηκε την πρόσκληση της τρόικας σε συνάντηση με αντικείμενο τα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Στην ανακοίνωση της ΟΔΥΕ αναφέρεται ότι οι λόγοι της άρνησης είναι προφανείς κι «έχουν να κάνουν με τη δεδηλωμένη αντίθεσή μας στα εφαρμοζόμενα μνημονιακά προγράμματα λιτότητας, εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού, εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, καταστροφής του κοινωνικού κράτους κλπ, τα οποία οδηγούν σε ύφεση και καταστροφή της οικονομίας. Άλλωστε το ότι το σχετικό πρόγραμμα δεν αποδίδει είναι πλέον γνωστό και από επίσημα χείλη. Η δραστική περικοπή μισθών και συντάξεων με την ταυτόχρονη και άγρια επιβολή φόρων και χαρατσιών έχουν οδηγήσει σε εξαθλίωση το λαό (εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους) και δημιουργούν πρωτοφανή ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση».

Παράλληλα η ΟΔΥΕ με επιστολή που απευθύνει στην τρόικα γνωστοποιεί τις δραματικές επιπτώσεις που έχουν επιφέρει στο χώρο της Δικαιοσύνης αλλά και στη Γραμματεία των Δικαστηρίων οι ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές και αναφέρει ενδεικτικά ορισμένα από τα προβλήματα που δημιούργησαν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...