Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Εισαγγελέας για το ντοκιμαντέρ με τη δράση της Χρυσής Αυγής

Εντολή για διενέργεια έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν παραβιαστεί οι διατάξεις της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, με αφορμή το ντοκυμαντέρ του Έλληνα κινηματογραφιστή, Κωνσταντίνου Γεωργούση, το οποίο προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 και αφορά στη δράση της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα.

Οι κάμερες ακολουθούσαν επί ένα μήνα το περσινό καλοκαίρι, μέλη του κόμματος στους δρόμους της πόλης και, όπως αναφέρει και ο τίτλος του ντοκιμαντέρ, «έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής».

Στις εικόνες εμφανίζεται ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών Αλέξανδρος Πλωμαρίτης να βρίζει αλλοδαπούς και να λέει ότι για την οικονομική κρίση «ευθύνονται οι λαθρομετανάστες».

Όπως αναφέρει, «τρία εκατομμύρια χαραμοφάηδες, μας πίνουν το νερό, μας τρώνε το φαΐ και αναπνέουν τον αέρα το δικό μας τον ελληνικό και μας σκοτώνουν», ενώ τους χαρακτηρίζει  «πρωτόγονους, υπανθρώπους και μιάσματα».

Ακόμη πιο σοκαριστική είναι όμως η δήλωση που ο κ. Πλωμαρίτης έκανε κατά τη διάρκεια μιας φιλικής συζήτησης.

«Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους» ακούγεται να λέει, ενώ στη συνέχεια γελώντας αναφέρει ότι οι λαθρομετανάστες μπορούν να γίνουν «σαπούνια, αλλά όχι για ανθρώπους, παρά μόνο για αμάξια ή πεζοδρόμια, επειδή αυτοί είναι χημικοί και μπορεί να βγάλουμε καμιά καντήλα»

Μάλιστα, λέει ότι το δέρμα των παράνομων μεταναστών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λαμπατέρ και τα μαλλιά τους για μπεγλέρια!

Ο κινηματογραφιστής του ντοκιμαντέρ που έγινε στο πλαίσιο της πτυχιακής του εργασίας στο National Film and Television School στο Λονδίνο, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν υπερήφανα που διατύπωναν δημόσια τις ακραίες θέσεις τους, ενώ δήλωσε σοκαρισμένος από την εχθρότητα και από τον τρόπο της μεταχείρισης των μεταναστών στις πλατείες της Αθήνας.

Η έρευνα

Η έρευνα για την υπόθεση αυτή θα διενεργηθεί από την Ασφάλεια Αττικής και σύμφωνα με την εντολή που δόθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα πρέπει να ελέγχει όλο το υλικό του ντοκιμαντέρ (και το αμοντάριστο), να απομαγνητοφωνηθούν οι διάλογοι και να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις.

Στη συνέχεια, η δικογραφία που θα σχηματιστεί για την υπόθεση θα πρέπει να επιστραφεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία και θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει ή όχι στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...