Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ένταση, συλλήψεις και δακρυγόνα στην Ιερισσό

Ένταση επικρατεί στην Ιερισσό με την αστυνομία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να έχει προχωρήσει σε πέντε συλλήψεις για την πρόσφατη επίθεση στις Σκουριές, και σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Μαθητές και κάτοικοι καταγγέλλουν ότι έριξαν δακρυγόνα μέσα στο σχολείο της Ιερισσού, στην αυλή του οποίου έκαναν κατάληψη.

Σύμφωνα με τους κατοίκους υπάρχουν 6 διμοιρίες των ΜΑΤ  που πετούν δακρυγόνα.

Από την άλλη πλευρά αναφέρεται ότι κάτοικοι έχουν πολιορκήσει το Αστυνομικό Τμήμα του χωριού και γι΄αυτό το λόγο προκλήθηκε η ένταση.

 Μέσα στο σχολείο έχει μεταβεί ιατρικό κλιμάκιο καθώς έχουν λιποθυμήσει τρεις μαθητές από τη ρίψη χημικών.

Προσαγωγές δεκάδων ατόμων έγιναν από την αστυνομία, ανάμεσά τους και αρκετών ανηλίκων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν κάτοικοι της Ιερισσού εμπόδισαν το κλιμάκιο της αστυνομίας να προχωρήσει σε έρευνες και συλλογή στοιχείων σε οικίες ατόμων που είχαν ταυτοποιηθεί με γενετικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης στις Σκουριές.

Κάτοικοι έβαλαν φωτιά σε κάδους και έκλεισαν τον δρόμο μπροστά στο αστυνομικό τμήμα, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία δικαστικού, πρόκειται να κάνουν έρευνες σε τουλάχιστον 20 σπίτια της Ιερισσού, καθώς ευελπιστούν ότι θα βρουν κυνηγητικά όπλα και άλλα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποίησαν οι εμπρηστές στις Σκουριές.

Στο αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού έχουν προσαχθεί από νωρίς το πρωί ύποπτοι για την επίθεση στο εργοτάξιο του μεταλλείου.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί επτά άτομα, μέσω της ανάλυσης των εικόνων που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, αλλά και των ιχνών DNA από αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι δράστες.

Τι λέει η Αστυνομία

Σήμερα το πρωί, τετρακόσια (400) περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν- απέκλεισαν την επαρχιακή οδό Γοματίου – Ιερισσού και δεν επέτρεπαν τη διέλευση αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες μαζί με δικαστικούς λειτουργούς μετέβαιναν στην περιοχή για υποβοήθηση των αστυνομικών ερευνών, που διενεργούνται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τον εμπρησμό σε εγκαταστάσεις εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013. 

Σημειώνεται ότι οι συγκεντρωμένοι είχαν βάλει φωτιά σε ελαστικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή. 

Επιπλέον δεν ανταποκρίθηκαν στις επανειλημμένες εκκλήσεις για αποχώρηση από το σημείο και εκσφενδόνιζαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δυο αστυνομικοί. Τελικά η διέλευση των αστυνομικών επετεύχθη με περιορισμένη χρήση χημικών μέσων. 

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωθέντες, κινούμενοι προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ιερισσού.
Δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις ατόμων. 

Σε καμία περίπτωση δεν έγινε χρήση χημικών ή άλλων μέσων σε κανένα άλλο σημείο της περιοχής, ενώ σχετικές καταγγελίες σε Μ.Μ.Ε για χρήση χημικών σε σχολείο και οικίες της περιοχής, διαψεύδονται κατηγορηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...