Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Συνελήφθη οδοντίατρος για φοροδιαφυγή

Για φοροδιαφυγή και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας συνελήφθη χθες το πρωί, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 43χρονος οδοντίατρος.

Είχε προηγηθεί καταγγελία στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 11012, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος γιατρός είχε πραγματοποιήσει και είχε λάβει χρήματα για παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών σε ασθενή, χωρίς όμως να εκδώσει αντίστοιχα απόδειξη για το ποσό της αμοιβής του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της σχετικής καταγγελίας, κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε έλεγχο στο ιατρείο που διατηρεί o συγκεκριμένος γιατρός, διενεργώντας παράλληλα διασταυρώσεις των φορολογικών στοιχείων που συλλέχθησαν.

Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν να συλληφθεί ο 53χρονος γιατρός, γιατί όπως προέκυψε από το φορολογικό έλεγχο, αλλά και την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, είχε παράσχει κατά το παρελθόν οδοντιατρικές υπηρεσίες σε ασθενή και είχε λάβει το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ, χωρίς να έχει εκδώσει τη σχετική απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Ο συλληφθείς γιατρός με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα ενημερώθηκε η αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.), ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή και των αντίστοιχων κυρώσεων, καθώς και η αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...