Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Συνελήφθη 60χρονος γιατρός για αμοιβές χωρίς αποδείξεις


Συνελήφθη 60χρονος γιατρός ιδιωτικού θεραπευτηρίου, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του περιλαμβάνει παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και το αδίκημα της φοροδιαφυγής

Ο συλληφθείς γιατρός όπως προέκυψε, δεν είχε εκδώσει τις απαραίτητες αποδείξεις για το σύνολο των χρημάτων που είχε λάβει ως αμοιβές, για την πραγματοποίηση εγχειρήσεων

Για φοροδιαφυγή και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας συνελήφθη χθες (19.02.2013) το πρωί, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 60χρονος ημεδαπός, γιατρός ιδιωτικού θεραπευτηρίου.

Είχε προηγηθεί καταγγελία στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 11012, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος γιατρός είχε πραγματοποιήσει και είχε λάβει χρήματα για εγχείρηση σε ασθενή, χωρίς όμως να εκδώσει αντίστοιχα απόδειξη για ολόκληρο το ποσό της αμοιβής του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της σχετικής καταγγελίας, κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε έλεγχο στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, αλλά και σε ιατρείο που διατηρεί ο συγκεκριμένος γιατρός, διενεργώντας παράλληλα διασταυρώσεις των φορολογικών στοιχείων που συλλέχθηκαν.

Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν να συλληφθεί ο 60χρονος γιατρός, γιατί όπως προέκυψε από το φορολογικό έλεγχο, αλλά και την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, είχε πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν εγχειρήσεις σε δύο ασθενείς και είχε λάβει το χρηματικό ποσό των (1.800) ευρώ για την κάθε περίπτωση, ωστόσο οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που είχε εκδώσει, ήταν ύψους (150) ευρώ η καθεμία.

Ο συλληφθείς γιατρός με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα ενημερώνεται η αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.), ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή και των αντίστοιχων κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 11012 ή τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr, financialpolice@hellenicpolice.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να διαθέτουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...