Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Χάος στους δρόμους και στις συγκοινωνίες από τη νεροποντή στην Αττική


Εκατοντάδες κλήσεις έχει δεχθεί από το πρωί η Πυροσβεστική καθώς η Αττική βρίσκεται αντιμέτωπη με σφοδρή βροχόπτωση που έχει προκαλέσει οξύτατα προβλήματα στους δρόμους και έχει πλημμυρίσει αμέτρητα σπίτια.

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων, κλειστή είναι η οδός Πειραιώς από την Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, η Συγγρού στο ρεύμα από Πειραιά προς Αθήνα και η Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας, ενώ με δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο Γκάζι, την Ιερά οδό, τη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη και στη Λεωφόρο Πεντέλης αλλά και στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Κλειστή η περιφερειακή οδός του Αιγάλεω, όπως και λεωφόρος Συγγρού στην άνοδο της στη διασταύρωση με την παραλιακή. Ο ΗΣΑΠ λειτουργεί από Πειραιά έως τον Ταύρο και από Κηφισιά μέχρι την Ομόνοια, αφού το τμήμα Ομόνοιας - Ταύρου είναι κλειστό λόγω πτώσης δέντρου. Το Μετρό δεν σταματάει στο σταθμό του Μεγάρου Μουσικής, ενώ λίγο πριν τις 10 το πρωί ακινητοποιήθηκαν όλα τα τραμ.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί, ήδη, περισσότερες από 800 κλήσεις, κυρίως για την άντληση υδάτων από σπίτια και η ΕΜΥ προβλέπει τη συνέχιση των βροχοπτώσεων, τουλάχιστον έως το μεσημέρι.

Για τις αντλήσεις των υδάτων στο Λεκανοπέδιο επιχειρούν 70 συνεργεία με 140 πυροσβέστες.

Σε μερική επιφυλακή τέθηκε η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής

Η Πυροσβεστική επενέβη, επίσης, για τον απεγκλωβισμό επιβατών αυτοκινήτου στην περιοχή της Σταμάτας, του Μαραθώνα και της Ιεράς Οδού.

Στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί πολλές περιοχές. Έχουν πέσει δύο γραμμές μέσης τάσης, καθώς έχουν πλημμυρίσει υποσταθμοί της ΔΕΗ.

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Οι βλάβες οφείλονται σε πτώσεις δέντρων στα δίκτυα της ΔΕΗ αλλά και σε πλημμύρες, οπότε χρειάζεται συνδυασμένη παρέμβαση τεχνικών της ΔΕΗ και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η κακοκαιρία έχει θέσει εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγία Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό και Παπάγου.

Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί έξω από το Αττικό Νοσοκομείο, λόγω πλημμύρας. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ακινητοποιημένα οχήματα υπάρχουν και στην περιοχή του Ασπρόπυργου, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Αθηνών, στην Πειραιώς και στο Χαϊδάρι. Κλειστή η λεωφόρος Δημοκρατίας στο Κερατσίνι από Λαμπράκη και στα δύο ρεύματα. Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στη διασταύρωση Σπύρου Λούη και Κηφισίας στο Μαρούσι.

Εντονα κυκλοφοριακά προβλήματα υπάρχουν με κλειστή την εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου στο ρεύμα προς Αθήνα και εκτρέπεται η κυκλοφορία προς Αττική Οδό ενώ έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων και στην έξοδο από Αττική Οδό για εθνική, και από Κηφισσό έως τη λίμνη Κουμουνδούρου.

Στο Παλαιό Φάληρο έχει σχηματιστεί χείμαρρος στο ρέμα της Πικροδάφνης. Πλημμυρισμένη είναι και η λεωφόρος Αλίμου ενώ η παραλιακή έχει μεγάλο πρόβλημα από τον  Άγιο Κοσμά μέχρι το Φλοίσβο.

Κατολισθήσεις έχουν προκληθεί στον Σκαραμαγκά, ενώ υπάρχουν πάρα πολλά χώματα, μπάζα και πέτρες στην περιοχή του Περάματος.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια από Πειραιά για Αίγινα-Αγκρίστρι-Πόρο και Υδρα -Ερμιόνη- Σπέτσες.

Επίσης, δεν εκτελέστηκε το πρωινό τοπικό δρομολόγιο από Σαλαμίνα για Πειραιά και από Ραφήνα για Μαρμάρι.

Ρεπορτάζ και φωτό από tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...