Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ελληνας απήγαγε τον δεκάχρονο γιο του από τις ΗΠΑ

«Το όνομά μου είναι Αλίσα Ζαγάρη και είμαι μια μαμά από το Νομπλεσβίλ, που ελπίζει ότι φτάνει στο τέλος του εφιάλτη της έπειτα από την απαγωγή του παιδιού της. Τους τελευταίους 19 μήνες δίνω αγώνα για να πάρω πίσω τον 12χρονο πλέον γιο μου γεννημένο στην Ιντιάνα των ΗΠΑ. Ο πρώην άνδρας μου Νίκος Ζαγάρης, παράνομα κράτησε τον γιο μας Λεωνίδα (Λίο) Ζαγάρης, στην Ελλάδα μετά τις προγραμματισμένες καλοκαιρινές διακοπές τον Αύγουστο του 2011. Τον Φεβρουάριο του 2012, το δικαστήριο του Χάμιλτον εξέδωσε απόφαση η οποία απαιτούσε την άμεση επιστροφή του παιδιού. Ο Νίκος Ζαγάρης αγνόησε αυτή την εντολή. Τον Σεπτέμβριο του 2012 το δικαστήριο στην Ελλάδα έδωσε εντολή ο Λίο να επιστρέψει στον χώρα προέλευσής του, τις ΗΠΑ. Ο Νίκος Ζαγάρης αγνόησε και πάλι την απόφαση. Αντιθέτως συνέχισε να κρατά τον Λίο στην Ελλάδα και εφεσίβαλε την απόφαση», κάπως έτσι ξεκινά η δημόσια επιστολή διαμαρτυρίας της Αλίσα Ζαγάρη, η οποία δίνει αγώνα ζωής για να επιστρέψει ο γιος της στο σπίτι τους.

Όπως λέει η ίδια τον Ιούνιο του 2011 πήγε τον μικρό Λίο στο αεροδρόμιο και τον έβαλε στο αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα, όπου θα συναντούσε τον πατέρα του, άλλωστε ήταν κάτι που είχε ήδη κάνει και άλλες φορές. Ωστόσο αυτή όπως αποδείχθηκε ήταν πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες, μια και ο πατέρας και πρώην σύζυγός της Νίκος Ζαγάρης δεν έστειλε ποτέ το παιδί στην Αμερική μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, παρά τους αυστηρούς κανόνες που έθεταν οι όροι του διαζυγίου του πρώην ζεύγους και μολονότι η μητέρα είχε την κηδεμονία του μικρού Λίο.

Η Αλίσα Ζαγάρη έδωσε αγώνα καταφεύγοντας στην δικαιοσύνη, όμως η υπόθεση αυτή δεν ήταν απλή, καθώς όπως την χαρακτηρίζει «πρόκειται για διεθνή απαγωγή παιδιού».

Προσπάθησε λοιπόν να κεντρίσει το ενδιαφέρον του Τύπου μιλώντας δημόσια για την αρπαγή του γιου της και δημιουργώντας σελίδα στο Facebook με τίτλο «Ο Λίο Ζαγάρης απήχθη από τον πατέρα του στον Μαραθώνα, Ελλάδας».

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, κυρίως ανάμεσα σε μαμάδες που αντιμετώπιζαν ανάλογα προβλήματα με τα παιδιά τους κι η μάχη που έδωσε ακόμα μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα τελικά οι τοπικές αρχές να επιβάλουν κατηγορίες για διεθνή απαγωγή παιδιού στον Έλληνα πατέρα, πριν λίγες ημέρες.

Όπως δήλωσε η ίδια στην ιστοσελίδα Indystar της Ιντιάνα, «είναι απαραίτητο να συλληφθεί ο Νίκος και να επιστρέψει ο Λίο. Όλοι γνωρίζουμε που βρίσκεται. Η πρεσβεία ήταν υπέροχη και οι άνθρωποί της τον έχουν ήδη ελέγξει». Η Αλίσα Ζαγάρη, η οποία ελπίζει να ταξιδέψει στην Ελλάδα τις επόμενες δύο εβδομάδες, τόνισε ότι ο γιος της δεν πηγαίνει σχολείο όλο αυτό τον καιρό που βρίσκεται με τον πατέρα του και πως «δε μπορεί να μιλήσει ελληνικά, ούτε σε επίπεδο νηπιαγωγείου», όμως είναι σίγουρη ότι αυτή τη φορά θα τον πάρει μαζί της.

Μάλιστα πριν λίγες ώρες στην σελίδα που δημιούργησε στο Facebook έγραψε πως «ο απαγωγέας επιτέλους μίλησε! Ο Νικ έστειλε ένα email στο FBI της Ιντιάνα όπου είπε ότι δεν είναι δίκαιο να το απαγγέλλονται αυτές οι κατηγορίες. Ουσιαστικά αυτός ο αυτάρεσκος, κοινωνιοπαθής απαίτησε από την αμερικανική δικαιοσύνη να τον αφήσει ήσυχο. Τι ηλίθιος! Και ναι, τον παντρεύτηκα. Παρόλα αυτά οι γελοιότητές του δεν είναι όσο διασκεδαστικές ήταν κάποτε. Είναι καλό ότι μπορεί ακόμα να με κάνει να γελάω. ΜΑΛΑΚΑ! (μτφρ. στα ελληνικά σημαίνει κόπανος)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...