Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Εισαγγελέας: Ένοχοι 7 από τους 8 κατηγορουμένους για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα»


Την ενοχή των επτά από τους οκτώ κατηγορουμένους για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», μεταξύ των οποίων και των καταζητούμενων Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα (φωτό), πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση στην ειδική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την αθώωση της Μαρίας Μπεραχά, συζύγου του κατηγορούμενου Κώστα Γουρνά, ο οποίος μαζί με τους ανωτέρω φυγόδικους, από τη στιγμή της σύλληψής τους, έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης.

Ωστόσο ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε στο δικαστήριο να αθωώσει τους τρεις «βασικούς» κατηγορούμενους (Ν. Μαζιώτη, Κ. Γουρνά και Π. Ρούπα) από τη συμπληρωματική κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί, σύμφωνα με την οποία φέρονταν ως «διευθυντική ομάδα» της οργάνωσης. Ο εισαγγελέας τόνισε σχετικά τα εξής: «Σε μια αναρχική οργάνωση δεν υπάρχει ιεραρχία, αλλά και δεν προέκυψε ιεραρχία».

Η πρόταση του εισαγγελέα είναι οι τρεις ανωτέρω να κηρυχθούν ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απλή συνέργια στα χτυπήματα της οργάνωσης και προμήθεια και κατοχή όπλων και πυρομαχικών, ενώ για τους συγκατηγορουμένους τους Χριστ. Κορτέση, Σαρ. Νικητόπουλο, Ευαγγ. Σταθόπουλο και Κ. Κάτσενο να κηρυχθούν ένοχοι για το αδίκημα της συμμετοχής στην οργάνωση. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό ενδεικτικά στοιχεία ενοχής για τους τέσσερις τελευταίους είναι ότι «μιλούσαν συνωμοτικά στα τηλέφωνα» και ότι «έκαναν συναντήσεις στο άλσος και όχι σε καφετέριες». Επίσης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ισχυρή ένδειξη ενοχής τους είναι και «η άρνησή τους να δώσουν δείγμα για εξέταση DNA».

Να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι από την πρώτη στιγμή αρνούνταν ότι είχαν σχέση με την οργάνωση και καταγγέλλουν τη δίωξή τους ως πολιτική και ως απόρροια των φιλικών τους σχέσεων με συγκατηγορουμένους τους που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Οι Ν. Μαζιώτης και η σύντροφός του Π. Ρούπα καταζητούνται καθώς παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν όταν αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη συμπλήρωση του 18μηνου προσωρινής κράτησης.

Το ζευγάρι πριν από λίγες ημέρες, κατά το στάδιο απολογιών των συγκατηγορουμένων τους, απέστειλαν μέσω της συνηγόρου τους επιστολές στο δικαστήριο στις οποίες υπεραμύνονταν της πολιτικής επιλογής τους να συμμετέχουν στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...