Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Μέσα στο '13 πληρωμές μέσω κινητού και στην Ελλάδα λέει η Visa Europe

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η επέκταση των πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων στην Ευρώπη που τετραπλασιάστηκε το 2012 και αναμένεται να τετραπλασιαστεί εκ νέου το 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Visa Europe.

Στο πλαίσιο αυτό η CaixaBank, η Gemalto, η Telefónica και η Visa Europe θα παρουσιάσουν την ερχόμενη εβδομάδα στην έκθεση «GSMA Mobile World Congress» στη Βαρκελώνη, μια εφαρμογή πληρωμών, που θα διατεθεί σε 3.500 επισκέπτες της έκθεσης.

Η εφαρμογή, που αναπτύχθηκε από την Telefónica Digital, θα επιτρέπει στους χρήστες να
English: Visa logo
 (Photo credit: Wikipedia)
πραγματοποιούν πληρωμές μέσω κινητών, χρησιμοποιώντας μια προπληρωμένη κάρτα αντίστοιχης συμβατής τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η Visa. Η κάρτα εκδίδεται από τη MoneyToPay, τη νέα θυγατρική τής CaixaBank, για προπληρωμένες κάρτες. Η υπηρεσία ολοκληρώνεται με τη χρήση ενός έξυπνου κινητού τής Sony Mobile Communications και την τεχνολογία ηλεκτρονικού πορτοφολιού από την Telefónica Digital.

Στην εφαρμογή θα έχει φορτωθεί το ποσό των 15 ευρώ, προσφέροντας τη δυνατότητα για συναλλαγές μέσω τερματικών ανέπαφων πληρωμών σε όλους τους χώρους της έκθεσης, καθώς και σε όλα τα σημεία πώλησης ανέπαφων συναλλαγών, που έχει εγκαταστήσει η CaixaBank στη Βαρκελώνη, σε περισσότερα από 16.000 εμπορικά κέντρα και καταστήματα, καθώς και σε 1.000 ταξί.

Σε δηλώσεις της, η Σάντρα Αλζέτα, αντιπρόεδρος της Visa Europe, υπογράμμισε ότι το 2012 ο αριθμός των ανέπαφων συναλλαγών τετραπλασιάστηκε στην Ευρώπη και αναμένεται να τετραπλασιαστεί εκ νέου το 2013. Στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιούνται περίπου 4 εκατομμύρια ανέπαφες συναλλαγές κάθε μήνα.

Μέσα στο 2013 αναμένεται η διάθεση και στην ελληνική αγορά υπηρεσιών ανέπαφων πληρωμών και πληρωμών μέσω φορητών συσκευών, σύμφωνα με τον Νίκο Καμπανόπουλο, αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω τη χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών έναντι των μετρητών.

Όπως εκτιμούν αρμόδια τραπεζικά στελέχη, είναι πλέον θέμα χρόνου η επέκταση και η μετέπειτα ραγδαία ανάπτυξη νέων τρόπων πληρωμών και στην Ελλάδα. Η εποχή όπου η πλειονότητα των καταναλωτών θα κάνει τις συναλλαγές της «ψηφιακά» μέσω μιας φορητής συσκευής δεν ανήκει σε καμιά περίπτωση στο μακρινό μέλλον, αλλά αναμένεται να συμβεί στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...