Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

«Στημένη» η μεγάλη φωτιά στα Sprider Stores


Mία απίστευτη εξέλιξη είχε η υπόθεση εμπρησμού των κεντρικών γραφείων και των αποθηκών της εταιρείας Sprider τη νύχτα της 13ης Φεβρουαρίου στην Ανθούσα.

Η αστυνομία και η εισαγγελία ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης και έφτασε στους ιδιοκτήτες και τα μέλη του Δ.Σ. της επιτυχημένης επιχείρησης, με το ισχυρό brandname στην αγορά ένδυσης και υπόδησης, όπως αποκαλύπτει η zougla.gr

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό, απάτης σε βάρος των ασφαλιστικών εταιριών και απόπειρα απάτης σε βαθμό κακουργήματος, διώκονται τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της γνωστής αλυσίδας Sprider Stores, καθώς φέρονται -κατά την Εισαγγελία- να σχεδίασαν τη μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε το «προπύργιο» της επιχείρησης στην Ανθούσα, ώστε να εισπράξουν την ασφάλεια, ύψους 16 εκ. ευρώ…

Οι Σάββας και Αθανάσιος Χατζηϊωάννου της γνωστής αλυσίδας ειδών ένδυσης και υπόδησης Sprider Stores, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που ήταν στο τιμόνι της εταιρείας τον περασμένο Φεβρουάριο κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί της μεγάλης πυρκαγιάς, μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε για θέμα ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης.

Ως φυσικοί αυτουργοί της έκρηξης και του εμπρησμού κατηγορούνται τέσσερις συνεργάτες της επιχείρησης που φέρονται να εμπλέκονται στην «στημένη» -κατά τις αρχές- φωτιά.

Ρούχα με την υπογραφή του Σάκη Ρουβά κυκλοφορούν από τα SPRIDER
Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία που τους «έκαψαν» και οδήγησαν τον εισαγγελέα Λακαφώση στην άσκηση της κακουργηματικής δίωξης προέκυψαν κυρίως από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων, έρευνες που δείχνουν ότι οι τρεις από τους τέσσερις φυσικούς αυτουργούς κινούνταν στην περιοχή τις επίμαχες ώρες, αλλά και τις αντιφάσεις που υπέπεσαν οι εμπλεκόμενοι στις καταθέσεις τους.

Επιπλέον, το γεγονός ότι είχε απενεργοποιηθεί μέρος του συστήματος ασφαλείας λίγο πριν τον εμπρησμό, κίνησε από την αρχή τις υποψίες στην Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων της Πυροσβεστικής που διενήργησε την προανάκριση, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να έχει γίνει από τον οποιοδήποτε. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του 21ου τακτικού ανακριτή ο οποίος αφού μελετήσει τα στοιχεία θα καλέσει τους εμπλεκόμενους να δώσουν εξηγήσεις.

Τα περίεργα-κατά την εισαγγελία- περιστατικά πυρκαγιών

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου του 2012 και αρχικώς είχε αποδοθεί σε κουκουλοφόρους ταραξίες που είχαν προκαλέσει έκτροπα και στο κέντρο της Αθήνας ως αντίδραση στην ψήφιση του μνημονίου.

Όταν έγινε καταγραφή των ζημιών από την εταιρία ανακοινώθηκε πως το κόστος σε εμπορεύματα και πάγιο εξοπλισμό-που ήταν πλήρως ασφαλισμένα σε 4 ασφαλιστικούς ομίλους- ξεπερνούσε τα 15 εκ.ευρώ.

Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που εγκαταστάσεις της Sprider Stores έπαιρναν φωτιά. Το 2004 είχε καεί αποθήκη της εταιρίας στον Άλιμο και το 2008 παρανάλωμα του πυρός είχαν γίνει τα καταστήματα της Λυκόβρυσης και την Ερμού. Όλα τα περιστατικά είχαν αποδοθεί σε άγνωστους εμπρηστές.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2012, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου αλλάζει και βρίσκονται εκτός ΔΣ για πρώτη φορά τα αδέλφια Χατζηιωάννου, Σάββας και Αθανάσιος. Μετά τις έκτακτες γενικές συνελεύσεις των δύο εισηγμένων, στις 27 Οκτωβρίου, μόνο εκτελεστικό μέλος και στις δύο εταιρείες τίθεται ο Βασίλης Λ. Καρέλλας, ενώ ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη ανακηρύχθηκαν οι Νικόλαος Βαρσάμης, Γρηγόριος Οραηλίδης, Χρυσάνθη Συμπιρίδου και Δημήτριος Μεϊμάρογλου.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...