Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ποιοι είναι οι φαρμακοποιοί που εξαπατούσαν τον ΕΟΠΠΥ εισπράττοντας διπλές συνταγές;

Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη ζητώντας αντίγραφο της λίστας των εμπλεκομένων

Το ζήτημα που προέκυψε από τους φαρμακοποιούς που εξαπατούσαν τον ΕΟΠΠΥ εισπράττοντας διπλές συνταγές που εκτελούσαν στα φαρμακεία τους ανέδειξε ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.  Στην Κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και Ιωάννη Βρούτση αντίστοιχα, ο Λ. Αυγενάκης αναφέρει ότι υπήρξαν τουλάχιστον μέχρι σήμερα περίπου εκατό φαρμακοποιοί σε όλη τη χωρά που εκτελούσαν παράνομα διπλές συνταγές.

Συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί εκτελούσαν τη συνταγή ηλεκτρονικά ενώ παράλληλα την εκτελούσαν και χειρόγραφα χρησιμοποιώντας το κουπόνι ιδίου φάρμακου από αντίστοιχο σκεύασμα το όποιο είχαν πουλήσει σε ιδιώτη. Με αυτό τον τρόπο οι φαρμακοποιοί πληρώνονταν για δυο συνταγές ενώ ουσιαστικά είχαν εκτελέσει μια στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Επιπλέον ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να υπάρξει σχεδιασμός ώστε να διορθωθεί η τεχνικής φύσεως αδυναμία και ζητά από τα συναρμόδια Υπουργία αντίγραφο της λίστας με τους φαρμακοποιούς που εξαπατούσαν τον ΕΟΠΠΥ.

Όπως επισημαίνει ο Λ. Αυγενάκης : «είναι πολύ σημαντικό την στιγμή που το κράτος προσπαθεί να εξασφαλίσει την όσο το δυνατό γίνεται καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας και ασφάλισης κάποιοι να εκμεταλλεύονται τεχνικές ανεπάρκειες προς ίδιον όφελος εις βάρος των υπολοίπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...