Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Με απεργία διαρκείας αντιδρούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης

Στην πραγματοποίηση απεργίας διαρκείας προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

Μάλιστα, έχουν εξαγγείλει ήδη την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους, που είναι η 10η Δεκεμβρίου 2012, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να τους μεταπείσει.
Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα μαραθώνια συνάντηση των εκπροσώπων των ιδιοκτητών με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Νίκο Σταθόπουλο, χωρίς να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ διαμαρτύρονται για τις ακόλουθες δύο ρυθμίσεις:
  • Μίσθωση φορτηγών, κάτω των 3,5 τόνων, από επιχειρήσεις και ιδιώτες. Αίρονται οι περιορισμοί που υπάρχουν ως προς τον ελάχιστο χρόνο μίσθωσης μικρών φορτηγών, ως 3,5 τόνους, από επιχειρήσεις και ιδιώτες.
  • Μίσθωση φορτηγών οχημάτων στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, χωρίς οδηγό.
Από την πλευρά του υπουργείου τονίζεται πως με αυτές τις αλλαγές προωθείται ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου, ώστε να ακολουθηθεί η κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική.
Παράλληλα, με την εξάλειψη των περιορισμών αυτών αναμένεται ότι θα τονωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μείωση στο κόστος του προϊόντος και άρα στην τελική τιμή του προϊόντος,, θα επιτευχθεί καλύτερη και πληρέστερη κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε σχετιζόμενες με αυτή τη δραστηριότητα επιχειρήσεις.

Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...