Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΚΙΛΚΙΣ: Διευθυντής σχολείου και ο γιος του διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας

Διευθυντής δημοτικού σχολείου στο Κιλκίς και ο γιος του, καθώς και άλλα άτομα «υπεράνω υποψίας» συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κατοχή και διακίνηση ιδαίτερα σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «CYBER-TOUCH» στήθηκε για την καταπολέμηση του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου και αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποδοτική αφού ήδη συνελήφθησαν οχτώ άτομα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ακόμη 2 ατόμων, για διακίνηση του υλικού

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου, πραγματοποίησε την επιχείρηση cyber-touch και με αυτόφωρη διαδικασία συνέλαβε οχτώ άτομα ηλικίας από 25 έως 53 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, από τα οποία τα τέσσερα ήταν στην Αττική, τα δύο στο Κιλκίς και από ένα στη Θεσσαλονίκη και στη Λήμνο.

Επιπλέον, για άλλους δύο σχηματίσΤηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με αντίστοιχες κατηγορίες. Ο πρώτος από τους κατηγορουμένους διαμένει στην Κατερίνη και ο δεύτερος στη Κω.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στον παγκόσμιο ιστό, που πραγματοποιήθηκε μέσω του ειδικού προγράμματος TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού), που διαθέτει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, που διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Εκτός από τον πατέρα και γιο στο Κιλκίς, κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι στρατιωτικός που υπηρετεί στην Λήμνο, ένας γιατρός ορθοπεδικός και ο γιος ανώτατου δικαστικού στην Αττική, δύο επιχειρηματίες και δύο δημόσιοι υπάλληλοι.

Παράλληλα διαμοίραζαν αυτό το υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ειδικών των προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων ( Peer to Peer ).

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων και των κατηγορουμένων, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Κατερίνη, Κω και Λήμνο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Τριάντα τέσσερις (34) σκληροί δίσκοι Η/Υ
  • Τρείς (3) φορητοί Η/Υ
  • Πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών
  • Δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία αποθηκευτικών μέσων παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 20.250 GB.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Από τους οκτώ συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ο ένας προφυλακίστηκε. Για τα δυο άτομα, που δεν συνελήφθησαν ελλείψει των όρων του αυτοφώρου, οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Πηγή:  | iefimerida.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...